Maserati Ghibli. Το νέο πολυτελές σεντάν της ιταλικής φίρμας

Maserati Ghibli. Το νέο πολυτελές σεντάν της ιταλικής φίρμας

Με στόχο να αντιπαρατεθεί σε μοντέλα όπως τα BMW 5-Series, Audi A6 και A7 Sportback, BMW 6-Series Gran Coupe, Mercedes-Benz E-Class και CLS, Jaguar XF, η Maserati ετοιμάζει την Ghibli, που είναι πιο μικρή από την Quattroporte, αλλά και πιο σπορτίβ

Χτισμένη σε μια κοντύτερη εκδοχή της πλατφόρμας που υποστηρίζει και την, επίσης νέα, Quattroporte, η πιο συμπαγής σε διαστάσεις Ghibli αναμένεται να φτάνει σε μήκος κοντά στα 5 μέτρα, περίπου δηλαδή όσο είναι και το μήκος της BMW 5-Series, της οποίας θα αποτελέσει βασικό αντίπαλο.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι η νέα Ghibli θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες turbo 3.0 λίτρων V6, με την πιο ισχυρή έκδοση πιθανότατα να φτάνει τους 404 ίππους, όσους έχει δηλαδή και η Quattroporte. Συγχρόνως το αυτοκίνητο θα διατίθεται με οκτώ-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς. Όσοι πάντως ενδιαφέρονται, θα υπάρχει και το νέο σύστημα τετρακίνησης, με την ονομασία  «Q4″.

Η Maserati επιβεβαίωσε ότι η Ghibli θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της μάρκας που θα τροφοδοτείται από ένα κινητήρα diesel, ο οποίος θα είναι επίσης 3.0 λίτρων V6 turbo-diesel.

Η νέα Maserati σπορ sedan θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα