Opel: Τα νέα μοντέλα του 2020

Opel: Τα νέα μοντέλα του 2020
Opel Grandland X Hybrid4 Opel Automobile GmbH

Τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων Opel που έρχονται το 2020

Νέο Opel Corsa electric

Opel Automobile GmbH

Είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Opel, βασισμένο στο Corsa των 13,6 εκατ. πωλήσεων από το 1982. Το νέο πενταθέσιο Corsa-e, μήκους 4,06 μ., με αυτονομία 330 χλμ., φέρει μπαταρία 50 kWh που μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της (ταχεία φόρτιση) σε 30 λεπτά. Το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης – μέσω καλωδίου, επιτοίχιου πίνακα ή ταχυφορτιστή – ενώ η μπαταρία καλύπτεται από οκταετή εγγύηση. Η κατάσταση φόρτισης μπορεί να ελέγχεται μέσω της εφαρμογής «myOpel», με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης, σε όλες τις περιπτώσεις. Επιπλέον, η αυτονομία μπορεί να προσαρμόζεται από τον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης – Normal, Eco και Sport. Το Sport mode αυξάνει την απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά, με μέτριες επιπτώσεις στην αυτονομία. Στο Eco mode, το Corsa-e γίνεται δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αυξάνοντας σημαντικά την αυτονομία, χωρίς να επηρεάζεται το επίπεδο άνεσης. Το σύστημα κίνησης του Corsa-e συνδυάζει οδήγηση μηδενικών ρύπων με ισχύ 100 kW (136 hp) και μέγιστη, άμεσα διαθέσιμη, ροπή 260 Nm. Για να επιταχύνει στα 0-50 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και μόνο 8,1 δευτ. για τα 0-100 χλμ./ώρα.

Νέο Opel Astra

2020 Opel Astra Opel Automobile GmbH

Με νέα γενιά κινητήρων – κιβωτίων και πιο αεροδυναμικό. Οι τρικύλινδροι, turbo βενζινοκινητήρες διατίθενται με κυβισμό 1.2 και 1.4 lt, αποδίδοντας ισχύ από 81 kW (110 hp) έως 107 kW (145 hp) και μέγιστη ροπή από 195 έως 236 Nm. Οι βασικοί κινητήρες συνδυάζονται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ προσφέρονται ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση (CVT) και ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων . Το νέο Astra στον τομέα των συστημάτων άνεσης, υποβοήθησης και infotainment, διαθέτει νέα εμπρός κάμερα, μικρότερη αλλά ισχυρότερη από πριν χάρη σε ένα ταχύτερο επεξεργαστή. Η ψηφιακή κάμερα οπισθοπορείας που διατίθεται σε συνδυασμό με το νέο σύστημα infotainment Multimedia Navi Pro είναι επίσης ισχυρότερη. Το ευφυές, αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix αποτελεί επίσης στοιχείο εξοπλισμού του οχήματος. Συμβατά smartphones μπορούν τώρα να φορτίζονται επαγωγικά μέσω ασύρματης φόρτισης.

Opel Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4 Opel Automobile GmbH

Το Grandland X έρχεται με προηγμένη υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση. Το σύστημα κίνησης του Grandland X Hybrid4 περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.6 lt – 147 kW (200 hp). Το σύστημα ηλεκτροκίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 80 kW (109 hp) και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13.2 kWh. Η μέση κατανάλωση είναι 1,6 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 37 γρ./χλμ. Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας συνδυάζει ένα 8τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας και το διαφορικό, είναι ενσωματωμένα στον πίσω άξονα, επιτρέποντας την πρόσφυση σε όλους τους τροχούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Το Grandland X Hybrid4 θα διαθέτει 4 προγράμματα λειτουργίας – ηλεκτρικό, υβριδικό, AWD και Sport. Στην ηλεκτρική λειτουργία, με μηδενικούς ρύπους, η αυτονομία κίνησης είναι 52 χλμ. Η επιλογή της τετρακίνησης (AWD mode) ενεργοποιεί τον ηλεκτροκίνητο πίσω άξονα για μέγιστη πρόσφυση σε όλα τα είδη δρόμων. Το Grandland X Hybrid4 διαθέτει και σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης για την ανάκτηση της ενέργειας που παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα