Συλλήψεις έκοψαν τα spam

Συλλήψεις έκοψαν τα spam

Μερικές συλλήψεις ήταν αρκετές για να μειώσουν τα ενοχλητικά διαφημιστικά και όχι μόνον μηνύματα στον παγκόσμιο ιστό κατά 50%

Σχεδόν 50% λιγότερα spam email κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τον περασμένο Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχειά της Symantec και της Kaspersky Labs και έρευνα του BBC.

Σύμφωνα με τους ειδικούς των κυβερνώ επιθέσεων αυτή η μύωση οφείλεται σε συλλήψεις  ατόμων που δημιουργούσαν και διοχέτευαν στο διαδίκτυο spam emails.

Τα στοιχεία που  συγκεντρώθηκαν από την  Symantec αποδεικνύει ότι τα  junk  ηλεκτρονικά μηνύματα  στα ηλεκτρονικά  ταχυδρομεία των χρηστών  που μειώθηκαν  κατά 47% μέσα σε τρεις μήνες. 

Παρομοίως η Kaspersky Labs σημειωνει ότι από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, τα επίπεδα spam μειώθηκαν κατά 81,1% του συνόλου των e-mails!

Κατά τους τελευταίους μήνες οι  επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σημειώσει αρκετές σημαντικές επιτυχίες κατά των  χάκερς που κατέχουν και  λειτουργούν  παράνομα botnets .

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες ήταν εναντίον του botnet Pushdo ή Cutwail, η οποία είχε τεθεί σε λειτουργία από το 2007 και πιστεύεται ότι  έστελνε περίπου το 10% των  παγκόσμιων spam.

Με τη συντονισμένη  διεθνή συνεργασία κατάφεραν  να εντοπίσουν   20 από τους 30 διακομιστές παράνομων spam. Αποτέλεσμα να αποκοπούν και να μην αναμεταδίδουν πλέον ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Σε όλο τον κόσμο περίπου 100 άτομα συνελήφθησαν και πολλά από τα μηχανήματα  τους απενεργοποιήθηκαν. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα