Μικρή ένταση στην Αθήνα

Μικρή ένταση στην Αθήνα
???i????????????????? ?? ??????(EUROKINISSI / ??KU ?? Eurokinissi

Μικρή ένταση επικράτησε για λίγη ώρα το βράδυ της Δευτέρας σε συγκέντρωση κατά του μνημονίου και του ΔΝΤ. Την πορεία είχαν οργανώσει τα πρωτοβάθμια σωματεία, ο ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Αντεγκλήσεις με μέλη του ΚΚΕ

Μικρής έντασης και έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ κατά την πορεία κατά του μνημονίου.

Όλα ξεκίνησαν ενώ είχε λήξει η πορεία και μία ομάδα κατέβαινε την Πανεπιστημίου. Ξαφνικά έριξαν πέτρες και μπουκάλια σε μία διμοιρία η οποία βρισκόταν στη Στουρνάρη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου λάμψης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών, καθώς οι νεαροί προσπάθησαν να σπάσουν τις εισόδους τραπεζών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους έσπρωξαν ουσιαστικά προς το Πολυτεχνείο.

Κάποιοι νεαροί κατόρθωσαν και μπήκαν στο ίδρυμα χωρίς όμως να λάβουν έκταση τα επεισόδια ενώ μία νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο χωρίς να είναι σοβαρά τραυματισμένη.

Ωστόσο το περιστατικό διερευνάται ώστε να γίνουν απόλυτα ξεκάθαρες οι συνθήκες του τραυματισμού της ενώ υπάρχει και μία σύλληψη ενός νεαρού.

Νωρίτερα, όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε στο Σύνταγμα υπήρξαν αντεγκλήσεις με την περιφρούρηση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είχε διοργανώσει τη δική του ξεχωριστή πορεία στην οποία μίλησε και η Αλέκα Παπαρήγα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα