Αιματηρή έκρηξη στην Υεμένη

default image

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας και άλλα δύο άτομα, σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στη νότια πόλη Άντεν, στην Υεμένη. Ήταν επικεφαλής μιας μονάδας αντιμετώπισης ταραχών. Τραυματίστηκαν τα δύο παιδιά του, το ένα σοβαρά.

Ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας σκοτώθηκε στη νότια πόλη Άντεν από  έκρηξη βόμβας. Την ευθύνη για την τοποθέτηση της οποίας οι αρχές επέρριψαν στην αλ Κάιντα.

“Τρομοκρατικά στοιχεία τοποθέτησαν μια βόμβα στο αυτοκίνητο του διοικητή Άλι Άμπντου αλ Χάτζι”, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Saba επικαλούμενο μια πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο αλ Χάτζι ήταν επικεφαλής μιας μονάδας αντιμετώπισης ταραχών στο Άντεν. Τα δύο παιδιά του τραυματίστηκαν, το ένα σοβαρά, από την έκρηξη.

Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν και χθες σε διάφορες επαρχίες της Υεμένης για να απαιτήσουν τον τερματισμό της εξουσίας του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος κυβερνά επί 33 χρόνια.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εφόδους δυνάμεων πιστών στο Σάλεχ σε περιοχές της πρωτεύουσας Σαναά και σε χωριά στην Αρχάμπ, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ΜΜΕ της αντιπολίτευσης. Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν σοβαρά στην Τάιζ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Στην επαρχία Ιμπ, νότια της Σαναά, τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματός τους, είπε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών στο Saba.

Τουλάχιστον 1.480 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια στη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου από το Φεβρουάριο ως το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Σύμφωνα με αναλυτές η επανειλημμένη υπαναχώρηση του Σάλεχ από ένα σχέδιο των μοναρχιών του Κόλπου στο οποίο είχε συμφωνήσει και προβλέπει την μεταβίβαση της εξουσίας με αντάλλαγμα το να του παραχωρηθεί αμνηστία επιδείνωσε την κρίση στη χώρα, ωθώντας την στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα