Ανάσα στις αγορές μετά το κούρεμα

Ανάσα στις αγορές μετά το κούρεμα

Η συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% φαίνεται πως καθησύχασε τις αγορές. Άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε ράλι ανόδου επιδίδονται από το πρωί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την απόφαση για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κατάφερε να υπερβεί το φράγμα των 800 μονάδων με τις πρώτες κιόλας συναλλαγές, καθώς εμφανής είναι ο ενθουσιασμός της εγχώριας αγοράς για τη συμφωνία των Ευρωπαίων για ενίσχυση του ΕΤΧΣ και το κούρεμα .

Ο γενικός δείκτης στην Αθήνα ενισχύεται στις 800,29 μονάδες, με άνοδο 3,42%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17 εκ. ευρώ.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI σημείωσε άνοδο 1% στις 308,32 μονάδες – τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα οκτώ εβδομάδων.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν θετικά αντίδραση των αγορών και στην Ασία, όπου ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 2%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE σημειώνει άνοδο 2,35%, ενώ στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται 4,28%. Μεγάλη άνοδο 4,07% καταγράφει στην αγορά της Φρανκφούρτης και ο δείκτης DAX.

“Αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, η διεύρυνση του EFSF θα χτίσει ένα τείχος προστασίας μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων. Με τη συμφωνία για haircut 50% στα ελληνικά ομόλογα, περιορίστηκε αρκετά και η αβεβαιότητα”, σχολίασε ανώτατο στέλεχος της BNP Paribas Fortis Global Markets στις Βρυξέλλες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα