Οι 100 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή

default image

Την κορυφή της λίστας του περιοδικού Time για τους ανθρώπους με την ισχυρότερη επιρροή στον πλανήτη, κατέκτησε ο Wael Ghonim, ακτιβιστής που συνέβαλε στην πτώση του Μουμπάρακ. Δείτε ποιοι μπήκαν στην πεντάδα. Ολόκληρος ο κατάλογος των 100 (Vids+Pics)

Για άλλη μια χρονιά το Αμερικανικό περιοδικό Time ανακοίνωσε τα ονόματα των 100 ανθρώπων που ασκούν ισχυρή επιρροή στον κόσμο μας, τη φετινή χρονιά.

Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι του περιοδικού, “Δεν πρόκειται για τους 100 ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, ούτε τους εξυπνότερους, αλλά τους πιο επιδραστικούς.

Είναι επιστήμονες, στοχαστές, φιλόσοφοι, ηγέτες, είδωλα, καλλιτέχνες, οραματιστές. Άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις ιδέες τους και τις πράξεις τους για να αλλάξουν τον κόσμο και να επηρεάσουν ένα πλήθος κόσμου”.

Ο σημαντικότερος άνθρωπος της χρονιάς για το 2011 δεν είναι ούτε ο ισχυρότερος, ούτε ο εξυπνότερος αλλά ένας άνθρωπος είδωλο για μια γενιά νέων που ξεσηκώθηκαν, επαναστάτησαν και έριξαν την κυβέρνηση του Χόσμι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.

 

Ο λόγος για τον Wael Ghonim, ακτιβιστή και υψηλόβαθμο στέλεχος της Google για τη Μέση Ανατολή. Ο 30χρονος διαδήλωσε και αυτός όπως και χιλιάδες άλλοι Αιγύπτιοι, και μάλιστα ήταν από αυτούς που μέσω του διαδυκτίου και κυρίως του Facebook, προέτρεπε τον κόσμο να ξεσηκωθεί εναντίον του Μουμπάρακ. Ωστόσο, στις 27 Ιανουαρίου απήχθη από αστυνομικούς με πολιτικά και φυλακίστηκε.

Ο Wael Ghonim αφέθηκε ελεύθερος στις 7 Φεβρουαρίου, χωρίς να γνωρίζει τις εξελίξεις στη χώρα του και τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα όσο καιρό ήταν φυλακισμένος.

 

Δεύτερος στη λίστα είναι ο γνωστός σε όλους μας, βραβευμένος με Νόμπελ  οικονομολόγος Joseph Stiglitz. Είναι καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών της Σχολής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, επίτιμος διδάκτωρ σε άλλα 24 πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του κόσμου, ενώ έχει διατελέσει καθηγητής σε άλλα 12 αμερικανικά και ξένα πανεπιστήμια. Φοίτησε οικονομικά στο ΜΙΤ, το Κέιμπριτζ και την Οξφόρδη. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας (1997-2000) από την οποία παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας με τις επιλογές της, ενώ χρημάτισε και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου.

Οι απόψεις του στις συνθήκες της σημερινής κρίσης συνοψίζονται σε τρεις άξονες: εγκατάλειψη των προβληματικών τραπεζών ώστε να καταρρεύσουν με παράλληλο προστατευτικό δείκτη από τις κυβερνήσεις στα λαϊκά στρώματα,ενθάρρυνση των δημοσίων επενδύσεων και  ανάπτυξη της οικολογικής οικονομίας.

NFLX). From the beginning, though, he realized that the days of the DVD were numbered, and he has been positioning the company to deliver more of its movies digitally. Netflix’s partnership with Roku to develop a $99 set-top box has gotten rave reviews for its simplicity, making thousands of Netflix movies accessible instantly.”>

 

Ο Reed  Hastings, διευθύνων σύμβουλος της Netflix, αναρριχήθηκε στην τρίτη . Τόσο ο ίδιος όσο και η εταιρία του, κάνουν θραύση: Η επιχείρηση που ο ίδιος εφηύρε το 1997 είναι επίσης η μετοχή της χρονιάς, με άνοδο 200% και πλέον από τον Ιανουάριο, έναντι 7% του S&P 500. Ο  Hastings έχτισε την επιχείρησή του με μια κουλτούρα σκληρής δουλειάς και ανάληψης κινδύνων, που τον ανέδειξε σε γκουρού της νέας γενιάς των επιχειρηματιών της Silicon Valley. Ο ίδιος άλλαξε ριζικά την επιχείρηση διανομής ταινιών και άλλαξε και όλο το παιχνίδι, δρομολογώντας ταινίες και τηλεοπτικά σόου μέσω του ιντερνέτ –εις βάρος μάλιστα της ίδιας της δουλειάς της Netflix.

 

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ηθοποιός Amy Poehler

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Geoffrey Canada. Ο 59χρονος αποκαλείται ως Ο “Σούπερμαν για τα δημόσια σχολεία” των ΗΠΑ. Τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες της Νέας Υόρκης στερούνται ουσιαστικής μόρφωσης γιατί δεν υπάρχουν καλοί καθηγητές.

 

Με την Harlem Children’s Zone Project που ίδρυσε έδωσε χαρά, ελπίδα και μόρφωση σε παιδεία υποβαθμισμένων περιοχών.

Την λίστα συμπληρώνουν και άλλες μεγάλες προσωπικότητες. Για παράδειγμα στην έκτη θέση βρίσκεται ο 25χρονος  Mark Zuckerberg. Το περιοδικό τον  είχε κατατάξει  στους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2008, ενώ στις αρχές του 2010 αναδείχτηκε ο πιο πλούσιος αυτοδημιούργητος με περιουσία που ξεπερνάει ήδη το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

 

Στην ενάτη θέση φιγουράρει η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel ενώ στη δέκατη θέση βρίσκεται ο ιδρυτής της WikiLeaks, Julian Assange.

Στην 17η θέση βρίσκεται η Βελγίδα  τενίστρια Kim Clijsters, ενώ στην 29η ο διάσημος μόδιστρος Tom Ford. Μόλις στην 33η θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Nicola Sarkozy, ενώ οι μελλόνυμφοι Prince William και η αρραβωνιαστικιά του Kate Middleton βρίσκονται στην 41η θέση. Η Oprah βρίσκεται φέτος στην 51η θέση. Στην 59 θέση βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, ενώ η Marine Le pen φιγουράρει στην 72η. Στην 100η βρίσκεται η Patty Smith.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ Η ΛΊΣΤΑ

 Wael Ghonim

  Joseph Stiglitz

  Reed Hastings

  Amy Poehler

  Geoffrey Canada

  Mark Zuckerberg

  Peter Vesterbacka

  Angela Merkel

  Julian Assange

  Ron Bruder

   Lamido Sanusi

   Colin Firth

   Amy Chua

   Joe Biden

   Jennifer Egan

    Kim Clijsters

    Ahmed Shuja Pasha

    Aung San Suu Kyi

    Cory Booker

    Gabrielle Giffords

    Katsunobu Sakurai

    Michelle Obama

    Paul Ryan

    Ai Weiwei

    Rob Bell

    Fathi Terbil

    Dilma Rousseff

    Tom Ford

    Liang Guanglie

    Sue Savage-Rumbaugh

    Takeshi Kanno

    Nicolas Sarkozy

    Michele Bachmann

    Saad Mohseni

    Chris Christie

    Matthew Weiner

    Lisa Jackson

    Jean-Claude Trichet

    Justin Bieber

    Prince William and Kate Middleton

    Joe Scarborough

    Blake Lively

    Hillary Clinton

    Muqtada al-Sadr

    Anwar al-Awlaki

    Kim Jong Un

    Saif al-Islam Gaddafi

    Hassan Nasrallah

    Nathan Wolfe

    Oprah Winfrey

    Sergio Marchionne

    Mahendra Singh Dhoni

    Felisa Wolfe-Simon

    Esther Duflo

    Rain

    Larry Page

    Mia Wasikowska

    David Cameron

    John Lasseter

    Maria Bashir

    Mukesh Ambani

    Chris Colfer

    Major General Margaret Woodward

    Bruno Mars

    David and Charles Koch

    Hung Huang

    General David Petraeus

    Matt Damon and Gary White

    Cecile Richards

    George R.R. Martin

    Marine Le Pen

    Grant Achatz

    Feisal Abdul Rauf

    El Général

    Jamie Dimon

    Heidi Murkoff

    Sting

    Jonathan Franzen

    V.S. Ramachandran

    Michelle Rhee

    Mark Wahlberg

    Rebecca Eaton

    Xi Jinping

    Kathy Giusti

    Arianna Huffington

    Barack Obama

    Lionel Messi

    Azim Premji

    Aruna Roy

    Ray Chambers

    Scott Rudin

    John Boehner

    Derrick Rossi

    Hu Shuli

    Benjamin Netanyahu

    Ayman Mohyeldin

    Charles Chao

    Bineta Diop

    Dharma Master Cheng Yen

    Patti Smith

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα