Τι πίστευε ο Τζομπς για τους ανταγωνιστές του
Σε εκπομπή του CBS, ο συγγραφέας της βιογραφίας του Στιβ Τζομπς έφερε στο φως νέες πτυχές της προσωπικότητας του συνιδρυτή της Apple. Διαβάστε γιατί οι συσκευές του δεν έχουν κουμπί on-off (Vid)
- 24 Οκτωβρίου 2011 19:29
Στην εκπομπή του CBS “60 Minutes” ο βιογράφος του Στιβ Τζομπς, Γουόλτερ Ίσακσον, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της αποκάλυψε πολλές πλευρές του πρώην γενικού διευθυντή της Apple που δεν γνωρίζαμε.
Ο συνιδρυτής της Apple αναφέρει σε μία από τις 40 μαγνητογραφημένες συνεντεύξεις του με τον Ισακσον, για τα “κεφάλια” της Microsoft και της Google και το γεγονός ότι δεν έχουν πιάσει το νόημα και την φιλοσοφία της τεχνολογίας.
“Απλά δεν καταλαβαίνουν”, δήλωνε για τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft και τον Λάρι Πέιτζ της Google.
Δεν μιλά με τα ίδια λόγια όμως για τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον οποίο και θαυμάζει για το έργο που έχει καταφέρει.
“Θαυμάζω τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Τον γνωρίζω μόνο λίγο, αλλά τον θαυμάζω γιατί δεν πουλήθηκε. Επειδή ήθελε να φτιάξει μία εταιρεία. Το θαυμάζω πολύ αυτό.”, ανέφερε σχετικά.
H απουσία του on-off
Το πρώην αφεντικό της Apple δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για το αν υπάρχει Θεός ή όχι, ωστόσο ήταν περισσότερο πεπεισμένος για την μετά θάνατον ζωή, ιδίως μετά την διάγνωσή του με καρκίνο στο πάγκρεας.
Στην ίδια εκπομπή, ο βιογράφος ενθυμούμενος τα λεγόμενα του Jobs, ανέφερε: “Όταν πεθαίνεις δεν εξαφανίζονται όλα έτσι απλά. Η σοφία που έχεις συγκεντρώσει κάπως συνεχίζει να ζει.”
Γι αυτό το λόγο και πολλές συσκευές, όπως το iPhone και το MacBook, σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να τίθενται σε λειτουργία standby ή “to sleep”, όταν δεν χρησιμοποιούνται. Άλλες πάλι διαθέτουν ένα παλλόμενο φως, για να δείξουν ότι γρήγορα μπορούν να επανέλθουν σε λειτουργία.
Παράλληλα, ο Ίσακσον έκανε λόγο και για την σχέση του Τζομπς με τα ναρκωτικά, όταν εκείνος φοιτούσε στο πανεπιστήμιο, ενώ μίλησε και για την δυσαρέσκεια αρκετών εργαζομένων στην εταιρεία του.
Αιτία γι’ αυτό ήταν, το γεγονός ότι παρέμειναν έξω από τα κέρδη, όταν εκείνη άνθισε, παρά την χρήσιμη βοήθεια που πρόσφεραν στα πρώτα της βήματα.