Πώς θα διεκδικήσεις μια θέση εργασίας στα big data και το gaming

Πώς θα διεκδικήσεις μια θέση εργασίας στα big data και το gaming
Unsplash

Η Τεχνητή Νοημοσύνη ανοίγει μια πόρτα στο μέλλον και το NEWS 24/7 παρέχει σ’ έναν τυχερό αναγνώστη μία υποτροφία Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου (EUC), προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Η τεχνολογία του μέλλοντος για πολλούς ξεκινάει και τελειώνει στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Την ικανότητα, δηλαδή, μιας μηχανής να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου. Με βάση τους ρυθμούς της τεχνολογικής προόδου, δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια, η Τεχνητή Νοημοσύνη να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ένα σενάριο, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο πραγματικό.

Εξάλλου, τα συστήματα AI έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν λύσεις σε περίπλοκα και δύσκολα προβλήματα του αληθινού κόσμου σε μια σειρά κλάδων της οικονομίας και της κοινωνίας. Από τη βιομηχανία και την ιατρική έως τη γεωργία και τις επιστήμες. Από τις επιχειρήσεις που καινοτομούν έως τους κρατικούς οργανισμούς που αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες του αύριο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου (EUC) παρέχει τη δυνατότητα στους νέους να κυνηγήσουν το όνειρό τους, σε μερικούς από του πλέον πρωτοποριακούς τομείς, και να γίνουν ενεργό μέλος του σήμερα και του μέλλοντος. Κι όλα αυτά, χάρη στο Master of Science (MSc) στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κέρδισε μία υποτροφία για σπουδές στο EUC

Αν θες και εσύ να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, το NEWS 24/7 σε συνεργασία με το EUC προσφέρει μία υποτροφία της τάξης του 45% για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του κυπριακού πανεπιστημιακού ιδρύματος σε έναν τυχερό αναγνώστη. Μέσα από το πρόγραμμα σπουδών στο Master of Science (MSc) στην Τεχνητή Νοημοσύνη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου δίνεται στον φοιτητή η δυνατότητα να σταθεί στο σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας και να διεκδικήσει με αξιώσεις την επαγγελματική καταξίωση.

Κάνε ΕΔΩ την αίτησή σου.

Γιατί να επιλέξεις την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το EUC, έχοντας μακρά εμπειρία (από το 1961) και αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στοχεύει στην εκπαίδευση των μελλοντικών ηγετών του κλάδου της Τεχνητής Νοημοσύνης, προσφέροντας εις βάθος εκμάθηση τόσο της θεωρίας όσο και της πρακτικής.

Αξιοποιώντας στο έπακρον τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές που διαθέτει, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου εξασφαλίζει στους φοιτητές όλες τις αναγκαίες τεχνικές δεξιότητες, καθώς και την απαιτούμενη γνώση στη μηχανική, την ανάλυση big data, το σύγχρονο gaming και τη ρομποτική κ.α.

Κι όλα αυτά, συνδυάζονται με πρακτική έρευνα στα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα του τμήματος, τα οποία είναι απολύτως κατάλληλα για εφαρμογές σε μια σειρά κλάδων. Οι φοιτητές δε, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο, εμβαθύνοντας έτι περισσότερο στον εν λόγω πολλά υποσχόμενο τομέα.

Το πρόγραμμα σπουδών του EUC

Το πρόγραμμα σπουδών πραγματοποιείται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου οι φοιτητές να αποκτούν πλήρη εξοικείωση με το απαιτούμενο «λεξιλόγιο». Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 18μηνη, δηλαδή τρία εξάμηνα. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, με την πανδημία του κορωνοϊού και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, η διδασκαλία γίνεται εξ αποστάσεως.

Η δομή του προγράμματος είναι αρκετά απλή και ευέλικτη, γεγονός το οποίο διευκολύνει σημαντικά τον φοιτητή. Υπάρχουν τα μαθήματα του βασικού κορμού (τέσσερα σε αριθμό), τα οποία από κοινού δίνουν 30 μονάδες ECTs, τα μαθήματα επιλογής, τα οποία προσφέρουν ακόμη 30 μονάδες, καθώς και η διπλωματική εργασία, η οποία παρέχει επίσης 30 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μονάδες του προγράμματος MSc στο ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς και συσσώρευσης ακαδημαϊκών μονάδων (ECTS) είναι συνολικά 90, εξασφαλίζοντας την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να κατοχυρώσει τα ακαδημαϊκά του προσόντα και την περίοδο των σπουδών του, σε περίπτωση που θελήσει να μεταβεί σ’ άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείσε θέση στο μέλλον σου

Μόλις ο φοιτητής ολοκληρώσει τον 18μηνο κύκλο σπουδών, τότε θα έχει την ικανότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση εργασίας ανάμεσα στην ελίτ του αύριο, επιλέγοντας ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα και σημαντικά επαγγέλματα των επόμενων ετών. Από τις εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης και τη βιομηχανία gaming – ρομποτικής έως τις τηλεπικοινωνίες και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Κι από την ιατρική επιστήμη έως την έρευνα και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Αν τώρα θέλεις να διεκδικήσεις την υποτροφία του NEWS 24/7 και να πάρεις μια πρώτη γεύση από την υψηλού επιπέδου και άρτια εκπαίδευση που παρέχει το EUC, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επισκεφτείς την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα, να υποβάλλεις την αίτησή σου και να διεκδικήσεις μια θέση στο αύριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα