Public Group – ένα δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας που διαμορφώνει το retail του μέλλοντος

Public Group – ένα δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας που διαμορφώνει το retail του μέλλοντος
Small business, working at the office. Getty Images

Η απόφαση του Public Group να στηρίξει και να αναδείξει το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό και την καινοτομία που παράγεται στην Ελλάδα, ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική του να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, ώστε να προσφέρει σήμερα την αγοραστική εμπειρία του μέλλοντος.

Θέτοντας την καινοτομία στον πυρήνα της αναπτυξιακής του στρατηγικής, το Public Group αναπτύσσει ένα δυναμικό οικοσύστημα νεοφυών εταιρειών προκειμένου αφενός να επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτομιών στον τομέα του omnichannel retail και αφετέρου να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.


Σε αυτή την κατεύθυνση ο επενδυτικός βραχίονας του Public Group, Public Capital Partners, στοχεύει να διαθέσει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση πολλά υποσχόμενων καινοτόμων επιχειρήσεων σε τομείς αιχμής. Η χρηματοδοτική στήριξη του Ομίλου θα επικεντρωθεί σε εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο και υψηλούς δείκτες ικανοποίησης πελατών, ενώ βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης ή επέκτασης (scale-up).

Public Next – ένα tech hub δια χειρός Public

Το Public Group δεν σταματά όμως εκεί, αλλά προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, αναπτύσσοντας το δικό του τεχνολογικό hub, το Public Next, με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών και συστημάτων, μεταμορφώνοντας την εμπειρία των εργαζομένων και των πελατών του. Ποντάροντας στην in-house ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, το Public Next αναπτύσσει πληροφορικά συστήματα και εφαρμογές λογισμικού ειδικά για το retail και το ηλεκτρονικό εμπόριο, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να απελευθερώσει όλες του τις δυνατότητες και να παραμείνει μπροστά στην αγορά. Ήδη στο Pubic Next απασχολούνται 50 άτομα υψηλής εξειδίκευσης, με στόχο να φτάσουν τα 100 έως το τέλος του 2022.


«Αναπτύσσουμε το δικό μας tech hub και επιταχύνουμε την ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών και συστημάτων, μεταμορφώνοντας την εμπειρία των εργαζομένων και των πελατών μας», εξήγησε σχετικά ο Ρόμπυ Μπουρλάς, CEO του Public Group. Ήδη το hub στελεχώνεται με υψηλής κατάρτισης εξειδικευμένο δυναμικό, εκπληρώνοντας τον στόχο του να βοηθήσει τον Όμιλο να απελευθερώσει όλες του τις δυνατότητες και να συνεχίσει να οδηγεί το μέλλον του retail. «Αντλώντας απ’ ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική scale-up σκηνή, αλλά και τις δυνατότητες που μας δίνει το Public Next, αξιοποιούμε τα καλύτερα μυαλά και τις καλύτερες ιδέες, ώστε να κάνουμε την καινοτομία καθημερινότητα για τους πελάτες μας».

Από τις ψηφιακές πληρωμές έως την επισκευή, την παράδοση και την εγκατάσταση συσκευών, στόχος του Public Group είναι, μέσω των καινοτομιών που αναπτύσσονται από το οικοσύστημα, να διατηρεί ανοιχτό το παράθυρο προς το αύριο του retail.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα