Κορυδαλλός: Απάνθρωπες συνθήκες στο ιδιωτικό γηροκομείο και ωκεανός γραφειοκρατίας

Κορυδαλλός: Απάνθρωπες συνθήκες στο ιδιωτικό γηροκομείο και ωκεανός γραφειοκρατίας
Οίκος ευγηρίας (φωτο αρχείου) MotionTeam

Σοκάρουν οι πληροφορίες για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό. Το απίστευτο γαϊτανάκι ευθυνών και η γραφειοκρατία επί οκτώ χρόνια.

Θύματα μίας απίστευτης αναλγησίας με πολλούς ενόχους έπεσαν επί σειρά ετών δεκάδες ηλικιωμένοι που βρέθηκαν να «φιλοξενούνται» σε ένα γηροκομείο κολαστήριο, στον Κορυδαλλό.

Οι γιατροί στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι μισοί ηλικιωμένοι με κορονοϊό και άλλοι μισοί με ψώρα δεν πίστευαν στα μάτια τους από την εικόνα εγκατάλειψης που έχουν αυτοί οι άνθρωποι.

Το αποκορύφωμα είναι ότι οι μισοί ηλικιωμένοι έμειναν πίσω στο γηροκομείο σε καθεστώς καραντίνας και ενδεχομένως όταν λήξει η καραντίνα να απομακρυνθούν και εκείνοι, ωστόσο μία ηλικιωμένη εκ του συνόλου των 42 τροφίμων πέθανε από κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες και δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία να γίνει νεκροτομή στη σορό της ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της και αν προκύπτουν ευρήματα που να στοιχειοθετούν έκθεση, αμέλεια κλπ., ώστε να σχηματιστεί σχετική δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κορυδαλλού.

Το απίστευτο γαϊτανάκι ευθυνών και η γραφειοκρατία επί οκτώ χρόνια

Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν σε καθεστώς «Νταχάου», παρατημένοι από το κράτος, την Δικαιοσύνη και σε μεγάλο βαθμό και από τους συγγενείς τους. Σύμμαχος σε αυτόν τον τρόπο διαχείρισης ηλικιωμένων ανθρώπων στάθηκε η ελληνική γραφειοκρατία με τα «παραθυράκια» των αναστολών σφράγισης που κέρδιζε συνεχώς ο ιδιοκτήτης.

Από το 2015 που ιδρύθηκε το συγκεκριμένο γηροκομείο με άδεια ίδρυσης και όχι λειτουργίας, φιλοξενούσε ηλικιωμένους.

Για δύο περιπτώσεις εκ των οποίων υπήρξαν καταγγελίες ξυλοδαρμού στην Αστυνομία την περίοδο 2016-17 και το 2019, έγινε δικογραφία, ενημερώθηκε η εισαγγελία και έκτοτε παύση ασυρμάτου, χωρίς να λάβει απάντηση ποτέ το Αστυνομικό Τμήμα από την Εισαγγελία και η κατάσταση συνεχιζόταν έτσι, εκτός από τις διαρκείς εντολές σφράγισης που εκδίδονταν από την Περιφέρεια και τις αναστολές εκτέλεσης που κατάφερνε να πάρει ο ιδιοκτήτης.

Ενδεικτικό του παραλόγου της ελληνικής πραγματικότητας είναι ότι ενώ εκκρεμούσαν καταγγελίες σε βάρος του ιδιοκτήτη και εντολές σφράγισης, το 2018 εκδόθηκε άδεια λειτουργίας, η οποία με παρέμβαση της Περιφέρειας ανεστάλη αφού εκκρεμούσαν όλα αυτά σε βάρος της ιδιοκτησίας.

Από την Αστυνομία, επισημαίνουν ότι το 2015 από μόνοι τους στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα είχαν κάνει ελέγχους και είχαν ενημερώσει τη Περιφέρεια για όσα εκτυλίσσονταν εκεί. Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα που οδήγησε την κατάσταση αυτή να «τρενάρει» έτσι επί μία 8ετία. Οι ίδιοι οι συγγενείς των ηλικιωμένων, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο για να εφαρμοστεί η σφράγιση και να μεταφερθούν αλλού οι ηλικιωμένοι πρέπει να εμφανιστούν και να συμφωνήσουν και οι συγγενείς τους, που δυστυχώς για αρκετούς από τους άτυχους γέροντες ήταν άφαντοι…

Εκμεταλλευόμενη όπως όλα δείχνουν λοιπόν η ιδιοκτησία τις καθυστερήσεις και τα προσκόμματα που εμφανίζονταν, τα αργά αντανακλαστικά, τις πιο αργές ταχύτητες και τις ακόμα πιο εξωπραγματικές αποφάσεις αναστολών της ελληνικής Δικαιοσύνης και όλου του γραφειοκρατικού συρφετού, οδήγησαν στο σήμερα…

Την Τρίτη που λήγει η καραντίνα στο γηροκομείο ενδεχομένως να επιστρέψει η Περιφέρεια σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς για την απομάκρυνση και των υπολοίπων ηλικιωμένων.

Πλέον ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση, φαίνεται να θέλει να μπει ένα τέλος και να γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να υπάρξουν εξελίξεις για την τύχη αυτών των ανθρώπων και αυτού του …«ιδρύματος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα