Άγνωστος πίνακας του Τζάκσον Πόλοκ βρέθηκε στη Βουλγαρία – Ανθρωποκυνηγητό και συλλήψεις

Άγνωστος πίνακας του Τζάκσον Πόλοκ βρέθηκε στη Βουλγαρία – Ανθρωποκυνηγητό και συλλήψεις
Ο πίνακας "Convergence" του Jackson Pollock David Duprey/AP Photo

Άγνωστο έργο του διάσημου εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη Τζάκσον Πόλοκ, αξίας έως και 50 εκατ. ευρώ ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία.

Ένα έργο άγνωστο μέχρι σήμερα του διάσημου αφηρημένου εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη Τζάκσον Πόλοκ ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία. Το έργο είναι αυθεντικό και ενδέχεται να έχει αξία έως και 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως μετέδωσε η Εθνική Ραδιοφωνία της χώρας επικαλούμενη ειδικούς.

Πρόκειται για μια διεθνή επιχείρηση με τη συμμετοχή της Europol, της Ελλάδας και άλλων χωρών“, δήλωσε ο Πέταρ Τοντόροφ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite. “Προς μεγάλη μας χαρά καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε και να κρατήσουμε το έργο αυτό και αυτή τη στιγμή η γνώση μας υποδηλώνει ότι πρόκειται για αυθεντικό“, πρόσθεσε.

Ο πίνακας ήταν μέρος της συλλογής του ηγέτη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου, ανέφερε η Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση από πηγές που γνωρίζουν την έρευνα.

Πληροφορίες σχετικά την περιγραφή του έργου δεν έχουν γίνει γνωστές.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, στο πλαίσιο της διεθνούς αυτής επιχείρησης συνελήφθησαν πολλά άτομα, περιλαμβανομένων Βούλγαρων πολιτών.

Ο Τζάκσον Πόλοκ φημιζόταν για την τεχνική του dripping. Κατά την τεχνική αυτή ο Πόλοκ τοποθετούσε στο έδαφος τον καμβά και έσταζε με χαοτικό τρόπο τη μπογιά πάνω του.

Ο Τζάκσον Πόλοκ (Paul Jackson Pollock) θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, αφού εισήγαγε την τεχνική του dripping στη ζωγραφική. Ως ένας εκ των σπουδαιοτέρων εκπροσώπων του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, ο Αμερικανός ζωγράφος μπόρεσε να μεταφέρει, μέσω της σωματικής κίνησης, τις διάφορες εκφάνσεις του καλλιτεχνικού ασυνείδητου στον καμβά.

Η καλλιτεχνική πορεία του Τζάκσον Πόλοκ διακόπηκε απότομα, καθώς σκοτώθηκε το 1956 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ενώ, σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, οδηγούσε μεθυσμένος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα