Αμφισβητεί το προβάδισμα Ερντογάν ο Κιλιτσντάρογλου: “Είμαστε μπροστά”

Αμφισβητεί το προβάδισμα Ερντογάν ο Κιλιτσντάρογλου: “Είμαστε μπροστά”
Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου AP Photo

Τα αποτελέσματα του πρακτορείου Anadolu που εμφανίζουν μπροστά τον Ερντογάν αμφισβητεί με ανάρτησή του ο Κιλιτσντάρογλου. Τι αναφέρει το κόμμα του για τη διαφορά.

Σε συνέχεια των καταγγελιών του CHP για αδιαφανή αποτελέσματα που δίνει στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προχώρησε σε ανάρτηση όπου κάνει λόγο για προβάδισμα στα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

«Είμαστε μπροστά» δήλωσε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Στο ίδιο κλίμα είναι και οι δηλώσεις που πραγματοποίησαν στο Reuters τέσσερις πηγές από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης και σημειώνουν πως ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μικρή διαφορά, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Νωρίτερα, ο Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπος του CHP του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι διαβλέπει μια θετική εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Εντούτοις, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δίνει προβάδισμα στον Ερντογάν έναντι του Κιλιτσντάρογλου με βάση το 25% των ψήφων καταμετρημένο (54,3% έναντι 39,8%) και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτου TRT μετέδωσε ότι ο Ερντογάν προηγείται ( 59% έναντι 35%) με βάση τα προκαταρκτικά εκλογικά αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα που δίνει το αντιπολιτευόμενο HalkTV

Το HalkTV παρουσιάζει τα δεδομένα που επικαλείται η αντιπολίτευση. Σύμφωνα με αυτά, με καταμετρημένο το 36,8 των ψήφων:

– Κιλιτσντάρογλου: 47.6%

– Ερντογάν: 46,5%

Η διαφορά ψήφων μεταξύ των δύο διεκδικητών υπολογίζεται, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στις 198.000 ψήφους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα