Καιρός: Έρχονται βροχές, βοριάδες και κρύο τις επόμενες μέρες

Καιρός: Έρχονται βροχές, βοριάδες και κρύο τις επόμενες μέρες
ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Μεταβολή του καιρού από τα βόρεια με τοπικές βροχές και απότομη πτώση της της θερμοκρασίας, ειδικά τη Δευτέρα και Τρίτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικά φαινόμενα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφρτει από τα βόρεια. Τη Δυτέρα και Τρίτη η πτώση της τάξης των 10 βαθμών
  • Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες στα 7 με 8 και τη Δευτέρα και Τρίτη στα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Κυριακή αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς στα βόρεια και κατά 2 με 3 στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς και στα νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-12-2022

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα η οποία στην ανατολική Ελλάδα θα είναι αισθητή. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 18 βαθμούς, στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 20-12-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-12-2022

Στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα (περιοχή Καστελλόριζου), όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές, καθώς και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά..

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 10 και 14 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχή τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέσιστες τιμές περί τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα