Καιρός: Συννεφιά με θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Συννεφιά με θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας
Συννεφιά στην Αττική eurokinissi

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση. Αναλυτικά πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Παροδικά αυξημένη συννεφιά στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπερασει τους 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου
  • Οι ΒΑ άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ στα ανατολικά τα 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά τους 09 με 12 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 17 με 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Θερμαϊκό 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 20/12/2001 επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, -23°C στην Καστοριά, Τρίκαλα -21°C, Λάρισα -20,7°C, Λαμία -12,7°C .
  • Το 2008 δημιουργήθηκαν 4 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο και το 2011 ένας υδροσίφωνας στον Πατραϊκό κόλπο
  • Σφοδρή χιονοθύελλα παρέλυσε το Κολοράντο των ΗΠΑ στις 20 Δεκεμβρίου 2006. Το ύψος του χιονιού στην πόλη Ντένβερ πλησίασε το 1,5 μέτρο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα