Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και κανονικές θερμοκρασίες την Τρίτη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και κανονικές θερμοκρασίες την Τρίτη
Συννεφιά EUROKINISSI

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν το πολύ τα τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη στα δυτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα κεντρικά και τα βόρεια θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς. Στις ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα: Στις 15/11/1983 είχαμε χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, με -6°C στο Νευροκόπι. — Το 2007 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στο Ζευγαράκι Αγρινίου και τη Κεφαλονιά. Στις 15/11/1955 Σφοδρή και επίμονη κακοκαιρία σάρωσε την Ελλάδα πολύ ισχυρή καταιγίδα συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους έπληξε την Αθήνα, ιδιαίτερα τα δυτικά προάστια και τον Πειραιά προκαλώντας πλημμύρες, ζημιές σε κτήρια και πτώση δέντρων. Στο Χαϊδάρι ξεριζώθηκαν δεκάδες ελαιόδεντρα και κατέρρευσε η οροφή του μαγειρείου στο Δρομοκαΐτειο. Στη Σαλαμίνα ανεμοστρόβιλος προκάλεσε το θάνατο 1 ανθρώπου και κατέστρεψε σπίτια.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα