Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα καλές ειδήσεις για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα καλές ειδήσεις για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Eurokinissi

Τι προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για τις συντάξεις και την προσωπική διαφορά, συνομιλώντας με πολίτες της Πτολεμαϊδας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

“Όσοι δεν πήρατε αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, κάντε λίγο υπομονή, θα υπάρχουν ορισμένες καλές ανακοινώσεις για εσάς αυτή την εβδομάδα, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα η οποία έρχεται βέβαια από το παρελθόν”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με πολίτες και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας στην Πτολεμαϊδα.

Ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει τη σχετική ρύθμιση και σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ χθες χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως διευκρίνισε πάντως εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η προσωπική διαφορά δεν θα καταργηθεί. Εξαλλου αποτελεί μέρος του νόμου Κατρούγκαλου και θα έπρεπε να αλλάξει άρδην το ασφαλιστικό.

“Τώρα κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους αλλά ο νόμος Κατρούγκαλου δεν ψηφίστηκε από εμάς, από άλλους ψηφίστηκε”, σχολίασε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Εμείς, λοιπόν, στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό θα αντιπαραβάλλουμε την υπευθυνότητα και τον σοβαρό πολιτικό λόγο. Δεν πρόκειται να μπούμε σε πλειοδοσία παροχών. Θα δεσμευτούμε μόνο γι’ αυτά τα οποία ξέρουμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε. Γιατί είμαστε υπεύθυνη και σοβαρή παράταξη.”

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης: “Πετύχαμε πολλά αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά αντιμετωπίσαμε και πολύ μεγάλες δυσκολίες. Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να διαχειριστεί τόσες κρίσεις, όσες η δική μας.

Όμως σήμερα, παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019, όταν μας ανέθεσαν οι Έλληνες την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου.

Τηρήσαμε τις βασικές μας δεσμεύσεις: αυξήσαμε τους μισθούς, δημιουργήσαμε θέσεις απασχόλησης, κάναμε την Ελλάδα πιο ασφαλή και πιο ισχυρή γεωπολιτικά. Και, το πιο σημαντικό, όταν μας τύχαιναν δυσκολίες στηρίξαμε την κοινωνία.

Την εποχή του κορονοϊού δώσαμε παραπάνω από 40 δισεκατομμύρια για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις και να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Και τώρα που αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή κρίση ακρίβειας, πάλι το κράτος είναι εδώ για να στηρίξει κυρίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Τον επόμενο μήνα θα αρχίσει να εκταμιεύεται το “Market Pass”: 10% έκπτωση στις αγορές του σούπερ μάρκετ για πρακτικά όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.”

Ο κ.Μητοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι πολίτες θα εμπιστευθούν ξανά τη ΝΔ και προειδοποίησε: “Τίποτα από όλα όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Όλα μπορούν να ανατραπούν. Γι’ αυτό και οι εκλογές αυτές είναι τόσο κρίσιμες. Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στις εποχές των κλειστών τραπεζών, στις εποχές της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, στις εποχές όπου το μόνο το οποίο ενδιέφερε κάποιους είναι να μοιράζουν επιδόματα αντί να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Και επιδόματα χρειάζονται -και έχουμε στηρίξει την κοινωνία- αλλά πρώτα και πάνω από όλα η μέριμνά μου εμένα, ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, είναι πώς θα δημιουργήσουμε πολλές, καλές νέες θέσεις εργασίας, για να μείνουν τα νέα παιδιά εδώ και να μην αναγκαστούν να φύγουν.”

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αύριο θα βρεθεί στα εγκαίνια της τελευταίας μεγάλης λιγνιτικής μονάδας, στην ”Πτολεμαΐδα 5”. Με δεδομένο ότι η απολιγνητοποίηση έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια για τη ΝΔ και αντιδράσεις στην περιοχή, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι: “Ο λιγνίτης θα είναι μια στρατηγική εφεδρεία για τη χώρα μας. Αλλά ταυτόχρονα η πράσινη μετάβαση, η οποία γνωρίζουμε όλοι νομοτελειακά ότι θα γίνει πράξη, θα γίνει πράξη με τρόπο δίκαιο.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα