Δέσποινα Κουτσούμπα για Οικονόμου: “Κρίμα που από τη θέση του αναγκάζεται να λέει πράγματα που ξέρει ότι δεν ισχύουν”

Δέσποινα Κουτσούμπα για Οικονόμου: “Κρίμα που από τη θέση του αναγκάζεται να λέει πράγματα που ξέρει ότι δεν ισχύουν”
Αλέξης Τσίπρας INTIME NEWS

Τι απαντά η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, έδωσε με ανάρτησή της η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Ο λόγος; Οι δηλώσεις του πρώτου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Δευτέρα αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο πρωθυπουργός εργάζεται όλο αυτό το διάστημα ακατάπαυστα και συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας επιλέγει ως συνομιλητές του πρόσωπα που επιδίδονται σε χυδαίες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Η διαφορά αυτή από μόνη της είναι αποκαλυπτική και δεν θα χρειαζόταν κανένα επιπλέον σχόλιο».

Σημειώστε πως, ότι o Α. Τσίπρας συναντήθηκε το Σάββατο (7/1) με το προεδρείο του ΣΕΑ, με αφορμή τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για συμφωνία του Βρετανικού Μουσείου με την Ελληνική κυβέρνηση για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα και ανταλλαγή.

Η απάντηση της Δέσποινας Κουτσούμπα

«Ευχαριστώ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου που απέδειξε με τη σημερινή του δήλωση ότι η επίθεση που δέχομαι εδώ και 2 μέρες επί του προσωπικού είναι συντονισμένη από τη ΝΔ.

Βεβαίως όταν δεν έχεις να απαντήσεις στα επιχειρήματα του Συλλόγου, επιλέγεις επίθεση στο πρόσωπο της Προέδρου, και μάλιστα από στημένο δημοσίευμα με παραποιημένο σκρινσοτ, το οποίο αποσύρθηκε λόγω αγωγής (βλ. φωτο).

Ο κ. Οικονόμου με γνωρίζει ήδη από τα χρόνια μας στο Πανεπιστήμιο και γνωρίζει και την επιστημονική μου πορεία, όπως γνωρίζει πολύ καλά αν είμαι χυδαία ή όχι. Κρίμα που από τη θέση που είναι αναγκάζεται να λέει πράγματα που ξέρει ότι δεν ισχύουν.

Δυστυχώς για αυτόν, δεν έχει να προσάψει τίποτα ούτε σε μένα, ούτε στον Σύλλογο, κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα περήφανη.

Σε κάθε περίπτωση η απορία μου παραμένει: αφού η κυβέρνηση δεν συζητά δανεισμό, σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών της, αλλά μόνο επιστροφή των γλυπτών, ποιος είναι ο λόγος που τους ενοχλεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων όταν διατυπώνει ακριβώς αυτή την πάγια θέση της χώρας;»

Τι ειπώθηκε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι “η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια επανένωσής τους όπως επιβάλλεται σε μια διαπραγμάτευση που δεν είναι εύκολη, διευκρινίζοντας ότι η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και ότι τέτοια ζητήματα που ξεπερνούν εκλογικούς και πολιτικούς κύκλους δεν θα πρέπει να εντάσσονται στην πολική ή πολύ περισσότερο στη μικροπολιτική αντιπαράθεση. Απαιτείται, είπε, ευθύνη, σεβασμός, συνέπεια και δουλειά”.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, ήδη “έχει αρχίσει η μερική επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα” και μάλιστα παρέθεσε παραδείγματα, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη “ριζική μεταστροφή της κοινής γνώμης στο ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο”.

“Η διαπραγμάτευση γίνεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών που ασπάζονται οι δύο χώρες και οι δύο κυβερνήσεις. Και βέβαια, λαμβάνοντας υπόψην ρεαλιστικά το ιστορικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί. Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουν και να επανενωθούν τα γλυπτά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα πετύχουμε τον στόχο αυτόν, συνεχίζοντας σε μια γραμμή υπεύθυνης και αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτός είναι ο στόχος” ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου σε ερώτημα που δέχθηκε για το εάν η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο δανεισμού των γλυπτών, τον οποίον ουσιαστικά δεν απέκλεισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα