Ο Ψαριανός ανάμεσα σε δυο κόσμους και η δικαιολογία για το debate

Εν αναμονή του γιατί ούτε αυτή την φορά ο Μητσοτάκης δεν θέλει απευθείας αντιπαράθεση με τον Τσίπρα ο μετακλητός του αντιπροέδρου δίνει διαπιστευτήρια τρόλ

Τρολ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, συνήθως τις «επίσημες» θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, συνοδεύουν οι «ανεπίσημες». Με φορείς γνωστά «τρόλ» του διαδικτύου.

Εύκολα φαντάζεται κανείς τι σημαίνει αυτό όταν η θέση της Ν.Δ για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων ειναι πως ευθύνεται μία άνευ προηγουμένου και «χρηματοδοτούμενη»(κατά τον Α.Σκέρτσο) κυβερνο-επίθεση. Στα social media ήδη διαβάζουμε διάφορα που υπονοούν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται κόμματα της αντιπολίτευσης ή περίεργα κέντρα του εξωτερικού.

Μόνο που υπήρξε και κάποιος που βρέθηκε …ανάμεσα στους δύο κόσμους! Των “επίσημων” και των “τρόλ”. Δεν ήταν άλλος από τον Γρηγόρη Ψαριανό. Γιατί βέβαια όταν σε ανάρτησή του λέει πως οι καθηγητές «πανηγυρίζουν επειδή “χάκερς” – πράκτορες που δεν ξέρουμε για ποιον δουλεύουν, έριξαν εν μέσω εξετάσεων το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων» καταλαβαίνουμε τι εννοεί. Ακόμη και αν δεν συμπεριλάβουμε τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε («καθάρματα», «σκουλήκια» και «αρχιμαφιόζοι).

Δικαιολογία

Την Πέμπτη θα αποφασιστεί αν τελικά θα γίνει debate ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, μια και το θέμα δεν «έκλεισε» στην χθεσινή σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής. Είναι βλέπετε κι εκείνη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που υπόσχονταν πριν τις προηγούμενες εκλογές ότι θα αποδεχθεί την πρόκληση στην επόμενη κάλπη εφόσον δεν θα υπάρχει πλέον το σύστημα της απλής αναλογικής.

Όπως πληροφορηθήκαμε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε γενικά αρνητικός στο debate. Δίχως όμως να εξηγήσει το γιατί. Εικάζουμε ότι η δικαιολογία που θα βρεί – αυτή την φορά- η Ν.Δ είναι και η μόνη πραγματική εκκρεμότητα για την αυριανή συνεδρίαση της διακομματικής.

Μη ανεκτές πρακτικές υποψηφίου

Και όμως συνέβη: Γιατρός χειρούργος, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, σε μεγάλη περιφέρεια, αποστέλλει SMS σε ασθενείς, που χειρουργήθηκαν, ζητώντας …να τον ψηφίσουν! Μάλιστα συνέχισε τα ίδια ακόμη και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στο SMS αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εσύ που χειρουργήθηκες στο ΕΣΥ, ψήφισε ΠΑΣΟΚ» και προέτρεπε σε σταυροδοσία στο όνομά του. Μάλιστα στο μετεκλογικό του μήνυμα αναφέρει: «Η προσπάθεια συνεχίζεται! Ψηφίζεις για δυνατό ΕΣΥ, σταθερότητα στις συντάξεις και οικονομική πρόοδο. Σκέψου και ψήφισε».

Είναι προφανώς περιττό να εξηγήσουμε σε τι συνίσταται το πρόβλημα μιας τέτοιου είδους «προεκλογικής καμπάνιας». Ούτε και να αναφερθούμε το αυτονόητο της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών, τα οποία αξιοποίησε ο εν λόγω υποψήφιος.

Ελπίζουμε ότι στην Χαριλάου Τρικούπη θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για τον υποψήφιό τους μια και θεωρούμε αδιανόητο το ότι ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ θα ανεχθεί τέτοιες πρακτικές.

Ο κτηνίατρος

Δεν ήταν εύκολες οι στιγμές μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαίου για τον Αλέξη Τσίπρα, όπως ο ίδιος δήλωσε στην χθεσινή του συνέντευξη στο STAR. Δηλώνοντας μάλιστα για πρώτη φορά δημόσια ότι σκέφθηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως δεν έχασε την αίσθηση του χιούμορ. Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από την Νέα Δημοκρατία σχετικά με το ότι το ότι δεν δέχεται να κοστολογηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει κυβερνήσει σε καθεστώς δημοσιονομικών απαιτήσεων. Προσθέτοντας πως «έρχονται τώρα κάποιοι οι οποίοι κάνουν προπαγάνδα και μας λένε ότι, «ξέρετε κάτι; Είσαστε ελέφαντες». Κι εμείς θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες πηγαίνοντας στον κτηνίατρο να μας εξετάσει»…

Απάντηση

«Το Πέραμα ψηφίζει Ν.Δ γιατί πλέον υπάρχουν δουλειές». Την δήλωση αυτή έκανε δημόσια χθες ο Νότης Μηταράκης. Που φαίνεται πως το εργατικό δυστύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δεν τον «πτόησε» στον προεκλογικό του οίστρο. Όπως είπε «πλέον υπάρχουν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας με αυξημένο μέσο μισθό, λόγω της πολύ δυνατής αγοράς που υπάρχει στο Πέραμα, το οποίο Πέραμα ψήφισε ΝΔ επειδή πάει καλά η αγορά»

Πάντως δημόσια πήρε και απάντηση από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη που είχε την δική του εξήγηση για την … πτώση της ανεργίας στο Πέραμα. Εξήγησε ότι στο Πέραμα υπάρχουν δουλειές όχι λόγω της «αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης» αλλά «επειδή τα ναύλα είναι ψηλά» και οι πλοιοκτήτες «θέλουν οι επισκευές να γίνονται γρήγορα»!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα