Ερντογάν: Νέα αναβολή στην πρώτη εμφάνισή του μετά την αδιαθεσία – Θα επανέλθει “το συντομότερο δυνατόν”

Ερντογάν: Νέα αναβολή στην πρώτη εμφάνισή του μετά την αδιαθεσία – Θα επανέλθει “το συντομότερο δυνατόν”
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την εμφάνισή του στην τουρκική τηλεόραση, όταν ένιωσε την αδιαθεσία Youtube

Εντείνεται ο προβληματισμός για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, μετά και τη χθεσινή ακύρωση των προγραμματισμένων εμφανίσεών του ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου.

Για τις 16:00 της Πέμπτης (27/4) αναβλήθηκε η πρώτη εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την αδιαθεσία σε ζωντανή συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης, περιστατικό το οποίο πυροδότησε εκ νέου σενάρια για την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με το Euronews, ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ακύρωσε τις χθεσινές και σημερινές του εμφανίσεις, ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου στις 13:30.

Ωστόσο, η εμφάνισή του αναβλήθηκε για τις 16:00, γεγονός που τροφοδοτεί περαιτέρω την αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί και γύρω από την προεκλογική του εκστρατεία, λίγες μόλις ημέρες πριν τις τουρκικές εκλογές.

“Θα συνεχίσει το πρόγραμμά του το συντομότερον δυνατόν”

Η υγεία του τούρκου προέδρου είναι καλή και θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Φαρετίν Κοτσά.

«Τα συμπτώματα της λοιμώδους γαστρεντερίτιδας που τον έχει προσβάλει έχουν περιορισθεί» διευκρίνισε ο Φαρετίν Κοτσά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Derya Yanik, έσπευσε να δηλώσει: «Δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό. Η υγεία του είναι καλή. Θα ξεκινήσει να επανέρχεται στο κανονικό πρόγραμμά του αύριο» είπε.

Η εικόνα που παρουσιάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προβληματίζει πολιτικούς αναλυτές της φιλοκυβερνητικής παράταξης και εύχονται ο τούρκος πρόεδρος να επανέλθει γρήγορα στον προεκλογικό αγώνα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα