Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Μεγάλη “ανώνυμη” δωρεά στους πληγέντες

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Μεγάλη “ανώνυμη” δωρεά στους πληγέντες
Τρεις γυναίκες παρακολουθούν τις εικόνες καταστροφής από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία AP Photo/Bernat Armangue

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εκθείασε την κίνηση συμπατριώτη του να δωρίσει 30 εκατομμύρια δολάρια στους πληγέντες από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Σε δωρεά 30 εκατομμυρίων δολαρίων προς τα θύματα του σεισμού σε Τουρκία και Συρία, που αφήνει πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές, προχώρησε ένας κάτοικος των ΗΠΑ από το Πακιστάν.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, έγραψε το Σάββατο στο Twitter ότι ήταν “βαθιά συγκινημένος από το παράδειγμα” που έδωσε ένας συμπατριώτης του, ο οποίος προτίμησε να παραμείνει υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ο εν λόγω δωρητής, σύμφωνα με τον Guardian, μπήκε στο κτίριο που στεγάζεται η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, έκανε τη δωρεά υπέρ των θυμάτων και στη συνέχεια αποχώρησε.

Το tweet του Σαρίφ ανέφερε πως πρόκειται για “πράξη φιλανθρωπίας που επιτρέπει στην ανθρωπότητα να θριαμβεύσει”.

Ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Election Post, Mustafa Tanyeri, έγραψε στο Twitter ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον, Murat Mercan, επιβεβαίωσε τη δωρεά που εντάσσεται στο πλαίσιο εκστρατείας βοήθειας και αλληλεγγύης που ξεκίνησε στις ΗΠΑ.

Η δωρεά ήρθε, επίσης, μετά τις εκκλήσεις του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για 77 εκατ. δολάρια προκειμένου να δοθούν μερίδες φαγητού σε τουλάχιστον 590.000 εκτοπισμένους στην Τουρκία και 284.000 στη Συρία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα