Βρετανία: Οι σατανιστές αυξήθηκαν κατά 167% σε μια δεκαετία

Βρετανία: Οι σατανιστές αυξήθηκαν κατά 167% σε μια δεκαετία
istock

Εντυπωσιάζουν τα στοιχεία για τον σατανισμό στη Βρετανία, με περισσότερους από 5.000 ανθρώπους να αυτοπροσδιορίζονται σήμερα ως σατανιστές.

Η προηγούμενη δεκαετία μπορεί, για κάποιους στη Βρετανία, να χαρακτηρίζεται από το Brexit, την πανδημία, τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, την ύφεση, την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την Adele που κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ.

Για άλλους, ωστόσο, ήταν η δεκαετία που είδε μια συγκλονιστικά μεγάλη αύξηση των πιστών του Σατανά.

Κατά τη συλλογή στοιχείων που αφορούν τη θρησκεία στη Βρετανία, όπως αναφέρει η Telegraph, μεταξύ των πιο εκπληκτικών ευρημάτων της απογραφής του 2021 ήταν η ραγδαία άνοδος του σατανισμού.

Ο αριθμός των ατόμων στην Αγγλία και την Ουαλία που αυτοπροσδιορίζονται ως σατανιστές σημείωσε αύξηση 167% μεταξύ 2011 και 2021. Οι ερευνητές της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτή τη δεκαετή περίοδο, ο αριθμός των σατανιστών αυξήθηκε από 1.893 σε 5.054.

Ο σατανισμός ως θρησκευτική πρακτική

Ο σατανισμός είναι μια θρησκευτική, ή αντιπολιτισμική πρακτική, που επικεντρώνεται στη μορφή του Σατανά, γνωστού και ως Διαβόλου. Στον Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό, η μορφή αυτή θεωρείται ως η ενσάρκωση του απόλυτου κακού. Ιστορικά, ο σατανισμός, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως λατρεία του διαβόλου, απορρίπτει τον αντίποδα του Σατανά – τον Θεό ή/και τον Ιησού Χριστό.

Ο λόγος για την άνοδο του σατανισμού παραμένει ασαφής. Ωστόσο, συσχετίζεται με ξεχωριστά στοιχεία της ONS που δημοσιεύθηκαν πέρυσι και τα οποία έδειξαν σαφώς ότι η λατρεία για τον Διάβολο βρίσκεται σε άνοδο.

Γονείς δίνουν το όνομα Lucifer στα παιδιά τους

Πέρυσι, η ONS δημοσίευσε στοιχεία για τα ονόματα μωρών που αποκάλυψαν ότι το όνομα Νάιτζελ βρισκόταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης, με κανένα μωρό Νάιτζελ να μην γεννιέται το 2020 (ή, στατιστικά, το πολύ δύο). Αυτό αναμφισβήτητα δεν αποτελεί τόσο μεγάλη έκπληξη, καθώς τα πιο παλιομοδίτικα ονόματα συχνά φθίνουν σε δημοτικότητα. Υπήρξαν, ωστόσο, την ίδια χρονιά, συνολικά 15 Lucifers που γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά.

Το 2021, άλλα 15 μωρά βαφτίστηκαν Εωσφόρος – ένα όνομα που δεν εμφανίστηκε στην κατάταξη μέχρι το 2016.

Οι αριθμοί θα πρέπει, ωστόσο, να αξιολογούνται με ψυχραιμία. Στην απογραφή του 2011, 177.000 άνθρωποι δήλωσαν ότι είναι Τζεντάι σε ερώτηση για τη θρησκεία, καθιστώντας το την έβδομη πιο δημοφιλή θρησκεία. Ακόμη 6.242 άνθρωποι απάντησαν Heavy Metal για τη θρησκεία τους και 650 δήλωσαν ότι είναι New Age.

Πολλοί από αυτούς θα εμπίπτουν τώρα στην ενότητα “άλλο” που προσφέρεται στους ερωτηθέντες στην απογραφή. Για όσους συμπλήρωσαν τα έντυπα για την απογραφή του 2021, οι ιππότες Τζεντάι έμειναν απογοητευμένοι, καθώς αυτή δεν αποτελεί πλέον ξεχωριστή επιλογή.

Η απογραφή του 2021 αποκάλυψε επίσης αύξηση του αριθμού των παγανιστών από 56.620 σε 73.733 – καθώς και αύξηση του αριθμού των ανιμιστών – οι οποίοι πιστεύουν ότι όλα τα φυσικά πράγματα έχουν ψυχή. Αυτοί αυξήθηκαν από μόλις 541 το 2011 σε 802 το 2021.

Αντίθετα, ο αριθμός των ατόμων που ασκούν τη μαγεία στην Αγγλία και την Ουαλία μειώνεται. Η κοινότητα αυτή είδε τον πληθυσμό της να μειώνεται από 1.276 σε 1.045 κατά τη δεκαετή περίοδο. Οι Σαηεντολόγοι είδαν επίσης παρόμοιο επίπεδο μείωσης (2.418 σε 1.859) και τα μέλη του Αποκρυφισμού μειώθηκαν από 502 σε 490.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα