Τέμπη: Συγκλονίζει μαρτυρία επιβάτη – “Το βαγόνι μας κόπηκε στα δύο”

Τέμπη: Συγκλονίζει μαρτυρία επιβάτη – “Το βαγόνι μας κόπηκε στα δύο”
Ο διαιτητής χάντμπολ Απόστολος Βεγγελτζίκης Facebook@Apostolos Vangeltzikis

Τα όσα ακολούθησαν μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης (28/02) στα Τέμπη περιέγραψε επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Πώς κατάφερε να σωθεί.

Προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν από το σοκ.

Όσοι κατάφεραν να βγουν από την άμορφη μάζα που μέχρι πριν λίγα λεπτά ήταν το τρένο που τους μετέφερε στον προορισμό τους, στις οικογένειές τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα, υποστηρίζουν ότι έζησαν από θαύμα.

Οι περιγραφές των επιβατών που βρίσκονταν στη μοιραία αμαξοστοιχία που το βράδυ της Τρίτης (28/03) συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη σκορπίζοντας τον θάνατο συγκλονίζουν και θυμίζουν σενάρια ταινίας δράσης.

Ανάμεσά σε αυτούς που κατάφεραν να βγουν σώοι και να επιζήσουν της σύγκρουσης ήταν και ο διαιτητής χάντμπολ Απόστολος Βεγγελτζίκης, ο οποίος περιέγραψε τις πρώτες στιγμές που επικράτησαν μέσα στο τρένο, στο τρίτο βαγόνι, όπου ήταν επιβάτης, αλλά και πώς ο ίδιος κατάφερε να σωθεί.

“Γυρνούσα από Αθήνα, ήμουν στο τρίτο βαγόνι που κρεμόταν στον αέρα. Στο φρενάρισμα πεταχτήκαμε όλοι από τα καθίσματα και στη σύγκρουση σπάσανε όλα μέσα και καταπλακώθηκε κόσμος. Από τη μια πλευρά είχαν σπάσει τα τζάμια και καιγόταν στα 2 μέτρα το βαγόνι που ήταν το κυλικείο και πεταγόταν σπίθες και με το ζόρι αναπνέαμε. Βρήκαμε ένα σίδερο σπάσαμε το τζάμι από την άλλη πλευρά και πηδήξαμε στο κενό στα χόρτα… Δεν έζησαν όλοι μετά τη σύγκρουση στο βαγόνι, είχε οικογένειες που κλαίγανε και φωνάζανε, ηλικιωμένους και οι περισσότεροι ήταν γύρω στα 25… Όσοι καταφέραμε και βγήκαμε από το τρένο ζήσαμε από θαύμα“, δήλωσε αρχικά ο διαιτητής, κάνοντας λόγο για σοκαριστικές εικόνες μέσα στο βαγόνι αλλά και έξω από αυτό.

“Χτύπησα στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια και στο φρενάρισμα και στη σύγκρουση, αλλά όλες οι εξετάσεις που έκανα στο ΑΧΕΠΑ βγήκαν καλές. Οι γιατροί μού είπαν Δευτέρα να ξανά πάω για εξετάσεις. Είμαι καλά κι ευχαριστώ τον θεό που έζησα αυτό το τραγικό δυστύχημα. Επίσης, χάσαμε τα πάντα. Όλα τα πράγματά μας τα αφήσαμε στο τρένο και από τα Τέμπη μας μετέφεραν με λεωφορεία, μάλλον ιδιωτικά, στον ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη και από εκεί με ασθενοφόρο στο ΑΧΕΠΑ. Δεν έχω συνέλθει ακόμα από το σοκ. Το βαγόνι μας κόπηκε στα δυο. Σπάσανε όλα μέσα, είχε νεκρούς και σπάσαμε το τζάμι με ένα σίδερο και πηδήξαμε στα χόρτα στο κενό. Από τη μια πλευρά καιγόταν ένα βαγόνι και από την άλλη σπάσαμε το τζαμί και πηδήξαμε κάτω”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα