Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση σήμερα – Βροχές από την Κυριακή έως τη Μεγάλη Τετάρτη

Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση σήμερα – Βροχές από την Κυριακή έως τη Μεγάλη Τετάρτη
Συννεφιά ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Παροδικά άστατος ο καιρός από την Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Παροδικά άστατος ο καιρός κυρίως την Κυριακή και τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Βαρομετρικά Ευώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και βαθμιαία στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά από αραιές ομίχλες ή ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου..

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 09-04-2023


Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία,τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-04-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες, ενώ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί, στα ανατολικά και τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 11-04-2023

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές τη Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου .

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα