Το παραμυθένιο όραμα του Μητσοτάκη και ένας νέος οπαδός για το άρθρο 16

Μια «μυθική» Ελλάδα οραματίζεται ο πρωθυπουργός όπως μας πληροφόρησε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του, ενώ καταγράφθηκε μια σημαντική προσθήκη σε όσους ζητούν ιδιωτικά πανεπιστήμια

Παραμύθια

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα που παρουσίασε χθες με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μοιάζει με παραμύθι! «Μέσος μισθός 1500 ευρώ» και ανεργία σε επίπεδα Γερμανίας.

Μάλλον γι αυτό ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την παρουσίαση με την εξής φράση: «Θα επιχειρήσω, σήμερα να σας πω μία ιστορία, πώς οραματίζομαι την Ελλάδα σε τέσσερα χρόνια…»

Κατά τα άλλα η Νέα Δημοκρατία έκανε καυστικά σχόλια για τον Αλέξη Τσίπρα , επειδή είχε επιλέξει να μιλήσει σε εκδήλωση στην Νέα Σμύρνη που έγινε σε καφετέρια που ονομάζονταν «Παραμύθι με καφέ».

Νέος οπαδός

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να είναι χαρούμενος μετά την χθεσινή παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Forum των Δελφών. Όχι τόσο γιατί ο πρώην αντιπρόεδρος παρουσίασε ως πολύ δύσκολη άσκηση την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά γιατί απέκτησε έναν ακόμη οπαδό η αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος «παρότι είχα διαφορετική γνώμη πριν από 20 χρόνια, τώρα πια ματαιοπονούμε και δίνουμε μία μάχη οπισθοφυλακής επιμένοντας στα αποκλειστικώς κρατικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα πανεπιστημιακά, ότι μπορούμε να προβλέψουμε και μη κρατικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, βεβαίως με κανόνες διαφάνειας, αξιοκρατίας, με απαιτήσεις υποδομών, με απαιτήσεις ποιότητας και διεθνούς ανταγωνιστικότητας και αναγνώρισης».

Με δεδομένη την εμμονή του πρωθυπουργού για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ίσως μετά από αυτό συγχωρήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την στάση του στο σκάνδαλο των υποκλοπων.

Στο κόλπο

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς Ντε Γκίντος, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του οικονομικού Forum των Δελφών που παραβρέθηκε. Εκεί όπου ως γνωστόν συναθροίζονται αυτόν τον καιρό οι σημαντικότεροι οικονομικοί παράγοντες.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι δύο τους «συζήτησαν σε πολύ θετικό κλίμα για τις προοπτικές της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, την πορεία των επιτοκίων και του πληθωρισμού στην ευρωζώνη».

Μάλλον (ούτε και) ο Λουίς ντε Γκίντος έχει πειστεί από τις απόψεις της Ν.Δ και τα πάμπολλα δημοσιεύματα «φίλιων» μέσων περί του ότι ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Εκτός αν είναι και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ «στο κόλπο».

Ευχάριστη υπόθεση

Ευχάριστη υπόθεση θα είναι για τον Γιάνη Βαρουφάκη (μια και τον αναφέραμε) οι εκλογές. Μάλιστα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Όχι για λόγους πολιτικούς αλλά για λόγους οικογενειακούς.

Όπως πληροφορήθηκε η στήλη η κόρη του Ξένια πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα από την μακρινή Αυστραλία για τις εκλογές. Προφανώς για να ψηφίσει Μέρα 25. Φυσικά επειδή δεν κάνει κανείς ένα τέτοιο ταξίδι μόνον για ένα Σαββατοκύριακο, θα μείνει αρκετά παραπάνω. Καλώς να τα δεχθεί…

Zara στο PIRAEUS TOWER Α.Ε.

Ο Πύργος του Πειραιά, με βάση ανακοίνωση, πρόκειται να υποδεχτεί ως anchor tenant την INDITEX, έναν από τους κορυφαίους ομίλους μόδας στον κόσμο. Ο όμιλος, που ξεκίνησε το 1975 με το πρώτο κατάστημα Zara στην Corunia, δραστηριοποιείται πλέον σε 216 χώρες, έχοντας συνολικά πάνω από 6.700 καταστήματα, ενώ στην Ελλάδα διαθέτει 7 αλυσίδες: Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho και Zara Home.

Η συμφωνία αφορά στη μίσθωση καταστήματος συνολικής εκμισθούμενης επιφάνειας 5.850 τ.μ., που θα καταλαμβάνει χώρους από το ισόγειο έως και τον 2ο όροφο, για χρήση Zara και Zara Home.

Δωρά στο Columbia από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Columbia University ανακοίνωσε την ίδρυση του Stavros Niarchos Foundation (SNF) Center for Precision Psychiatry & Mental Health. Το Κέντρο φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη στην ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και την ευρύτερη χρήση της ιατρικής ακριβείας (precision medicine) για τη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία ψυχιατρικών παθήσεων.

Το Κέντρο δημιουργείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), μέσω δωρεάς ύψους $75 εκατομμυρίων, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ).

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη μεταξύ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας. Το Μνημόνιο υπογράφηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης ‘The Posidonia Sea Tourism Forum’, από τον κ. Θάνο Λιάγκο, Πρόεδρο Δ.Σ της ΕΛΙΜΕ και Εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΘ Α.Ε και τον κ. Γιώργο Κουμπενά, Πρόεδρο Δ.Σ της ΕΕΚΦΝ.

Τα δύο Μέρη δεσμεύονται να συνεργαστούν με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου της Κρουαζιέρας και την ανάπτυξη και την προσαρμογή των λιμενικών εγκαταστάσεων στις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων και την παροχή ηλεκτροδότησης κατά την παραμονή των πλοίων στους λιμένες. Οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε συνεργασία σε θέματα ασφάλειας, ταυτοποίησης, καταγραφής και ελέγχου επιβατών και πληρωμάτων στους λιμένες με στόχο την Κανονιστική συμμόρφωση στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφοράτο Σύστημα Εισόδου- Εξόδου (Πύλες Σένγκεν).

Το Μνημόνιο προβλέπει, ακόμη, συνεργασία σε θέματα επεξεργασίας στοιχείων αναφορικά με τον αριθμό κρουαζιεροπλοίων και επιβατών που προγραμματίζεται να επισκεφθούν στο μέλλον τους Λιμένες – Μέλη της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος καθώς και σε θέματα συντονισμού. Για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας θα λειτουργήσει Μικτή Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των δύο πλευρών.

Συνεργασία με “φτερά”

Η SKY express προχώρησε σε συνεργασία με τον Όμιλο Sunweb, έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς διασυνδέοντας απευθείας έξι ελληνικές πόλεις -Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Κάρπαθο, Κω, Ρόδο και Χανιά.

“Σε συνέχεια ενός πολύ επιτυχημένου έτους, η εξαιρετική επιχειρησιακή απόδοση της SKY express επιβραβεύτηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μία νέα συνεργασία με τον Όμιλο Sunweb” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας προβλέπονται περισσότερες από 1,000 πτήσεις, με σχεδόν καθημερινέςσυχνότητες για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου 2023-πρόγραμμα που έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επίσης για επτά μήνες η SKY express θα πετά στα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Ζακύνθου, της Καρπάθου της Κω, της Ρόδου και των Χανίων μεταφέροντας περισσότερους από 170.000 ταξιδιώτες από τις Βρυξέλλες, τη Γερμανία, τη Δανία και την Ολλανδία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα