Στην 5η θέση η Ελλάδα στις προτιμήσεις διακοπών των Βρετανών για το 2023 – “Βροχή” κρατήσεων μέσα στις γιορτές

Στην 5η θέση η Ελλάδα στις προτιμήσεις διακοπών των Βρετανών για το 2023 – “Βροχή” κρατήσεων μέσα στις γιορτές
istock

Στην πρώτη πεντάδα ανάμεσα σε προορισμούς από όλο τον κόσμο βρέθηκε η χώρα μας στην έρευνα των τουριστικών πρακτόρων της Βρετανίας. Το Sunshine Saturday, έκαναν μαζικές κρατήσεις για τις διακοπές τους οι Βρετανοί.

Μια από τις πιο σημαντικές ημέρες για κρατήσεις διακοπών σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία, ήταν το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, με τους ταξιδιώτες να ξεχύνονται στα τουριστικά γραφεία αλλά και να αναζητούν ήδη από τώρα μέσω διαδικτύου τις καλύτερες προσφορές για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν την καλύτερη τιμή.

Σύμφωνα με την Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων του Ηνωμένου Βασιλείου (ΑΒΤΑ), το πρώτο Σάββατο μετά το διάλειμμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ονομάζεται “Sunshine Saturday” από την ταξιδιωτική βιομηχανία της χώρας, καθώς είναι η πιο δημοφιλής ημέρα του χρόνου για να κλείσουν οι βρετανοί τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Η έρευνα της ABTA διαπιστώνει ότι το 61% των Βρετανών σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό φέτος και περίπου το ένα τρίτο (31%) είπαν ότι σχεδιάζουν να κάνουν κράτηση νωρίτερα από το κανονικό, προκειμένου να βρουν την καλύτερη τιμή για τις διακοπές τους.

Το φετινό «Sunshine Saturday» αναμένεται να είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα εδώ και πολλά χρόνια, αφού οι ταξιδιώτες δεν αντιμετωπίζουν πλέον το βαρύ φορτίο των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της Covid.

Η έλλειψη ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας φαίνεται να ενίσχυσε την αγάπη που έχουν πολλοί για τα ταξίδια, με τα νέα στοιχεία από την ABTA να δείχνουν ότι το 66% των ερωτηθέντων λέει ότι οι διακοπές είναι πολύ σημαντικές για αυτούς. Πολλοί σκοπεύουν να δώσουν προτεραιότητα στις διακοπές τους, σε σχέση με άλλες δαπάνες, όπως το φαγητό έξω, οι δραστηριότητες αναψυχής ή η αγορά νέων ρούχων.

ΤOP 23 For 23

Η ABTA δημοσίευσε επίσης τους «ΤOP 23 For 23»: τους 23 πιο δημοφιλείς προορισμούς που οι Βρετανοί δήλωσαν ότι σκοπεύουν να επισκεφτούν φέτος. Τα ταξίδια κοντά στο σπίτι φαίνεται να είναι πρώτα σε προτίμηση από τους περισσότερους, με ένα μεγάλο ποσοστό όμως να είναι έτοιμο για ταξίδι σε προορισμούς μεσαίων αποστάσεων όπως η Ισπανία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά προορισμούς όπως οι ΗΠΑ, το Μεξικό, η Ταϊλάνδη και η Αυστραλία που συνεχίζουν να είναι τα φαβορί μακρινών αποστάσεων.

Η Ελλάδα στην 5η θέση

Η Ελλάδα βρέθηκε στην 5η θέση ανάμεσα σε προορισμούς από ολόκληρο τον κόσμο, όσον αφορά την πρόθεση διακοπών από τους Βρετανούς. Το 2022, για πρώτη φορά η Βρετανική αγορά πέρασε μπροστά σε αφίξεις στη χώρα μας, αφήνοντας πίσω τη Γερμανική, σημειώνοντας πολύ μεγάλη αύξηση σε σχέση με τη σεζόν του 2019, κατά 27,6% ποσοστό που μεταφράζεται σε 4,37 εκατομμύρια αφίξεις.

Οι 23 κορυφαίοι προορισμοί της ABTA για το 2023:

Ισπανία
2. ΗΠΑ
3. Γαλλία
4. Ιταλία
5. Ελλάδα
6. Πορτογαλία
7. Γερμανία
8. Αυστραλία
9. Τουρκία
10. Κύπρος
11. Αυστρία
12. Ταϊλάνδη
13. Καναδάς
14. Ολλανδία
15. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
16. Ιρλανδία
17. Κροατία
18. Μεξικό
19. Ελβετία
20. Νορβηγία
21. Αίγυπτος
22. Ισλανδία
23. Βέλγιο

Ο Mark Tanzer, Διευθύνων Σύμβουλος της ABTA σε δηλώσεις του τόνισε ότι το ξεκίνημα της χρονιάς συνήθως φέρνει μεγάλο ενθουσιασμό για κρατήσεις διακοπών. «Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι ανυπομονούν πραγματικά να ξεφύγουν το 2023. Η όρεξη των ανθρώπων για διακοπές έχει παραμείνει εξαιρετικά ανθεκτική παρά τη συνεχιζόμενη πίεση στα οικονομικά τους, ενώ δίνουν μεγάλη έμφαση στο να εξασφαλίσουν εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής», τόνισε ο Tazner.

Πενταπλασιάστηκαν οι κρατήσεις των Βρετανών ανήμερα των Χριστουγέννων

H Βρετανός τουριστικός πράκτορας «Not Just Travel» ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις την Ημέρα των Χριστουγέννων πενταπλασιάστηκαν από έτος σε έτος, ενώ η μέση αξία των κρατήσεων αυξήθηκε κατά σχεδόν 150% και ξεπέρασαν τις 5.000 λίρες. Οι κορυφαίοι προορισμοί για τους οποίους έγιναν κρατήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων περιελάμβαναν την Ισπανία, ιδίως τις Κανάριες Νήσους και τις Βαλεαρίδες, τη Λαπωνία, την Τουρκία, το Μαρόκο, την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Πάνω από το 75% όλων των εορταστικών κρατήσεων προήλθαν από επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα