Washington Examiner: “Κακοήθες καρκίνωμα” και “σατανικός κακοποιός” ο Ερντογάν

Washington Examiner: “Κακοήθες καρκίνωμα” και “σατανικός κακοποιός” ο Ερντογάν
Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Fateh Guidoum

Ακόμη ένα διεθνές μέσο, το Washington Examiner χρησιμοποιεί ''σκληρή γλώσσα'' για τον Ερντογάν, με αφορμή τη στάση της Άγκυρας απέναντι στον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ

Μετά το βρετανικό περιοδικό Economint, το γερμανικό Stern, αλλά και το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, το περιοδικό Washington Examiner βάζει στο στόχαστρο του τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο για έναν ”σατανικό κακοποιό”.

Μάλιστα, ο συντάκης απευθύνεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ρωτώντας τον αν μπορεί να «προστατεύσει το έθνος από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς».

Αυτή τη φορά, το δημοσίευμα αφορμάται από την επικήρυξη του τούρκου μπασκτετμπολίστα, Ενές Καντέρ, ο οποίος -όπως έχει δηλώσει- δέχεται ακόμη και απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής του.

”Αν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον μπασκετμπολίστα (freedom) Ενές Καντέρ, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας” γράφει χαρακτηριστικά το εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό.

Ο αμερικανός και ο τούρκος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντίστοιχα Made Nagi/Pool Photo via AP

”Κακοήθες καρκίνωμα ο Ερντογάν”

Ο συντάκτης του άρθρου καλεί τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να προστατέψουν τον τούρκο μπασκετμπολίστα ”από το κακοήθες καρκίνωμα και σατανικό κακοποιό”, όπως χαρακτηρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά το δημοσίευμα, η μόνη προσβολή του Ενές Καντέρ προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. ”Ο Καντέρ λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας”.

Στο πλαίσιο αυτό, εστιάζει στις εξελίξεις στο διπλωματικό και στρατιωτικό πεδίο, με το μπλόκο της ένταξης Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας πως η Τουρκία εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Στρατιωτικά, δε, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία.

‘Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεών του” αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου και ρωτά τον πρόεδρο Μπάιντεν: ”Εάν δεν υπερασπιστεί την Ελευθερία από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, γιατί βρίσκεται ακόμη στο Οβάλ Γραφείο;”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα