Τουρκία: Ο Ογκάν λέει ότι στηρίζει Κιλιτσντάρογλου αρκεί να αποκλειστεί το HDP

Τουρκία: Ο Ογκάν λέει ότι στηρίζει Κιλιτσντάρογλου αρκεί να αποκλειστεί το HDP
AP

Πράγματα που ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κάνει ζητά ο Σινάν Ογκάν για να υποστηρίξει το συνασπισμό της Ενωμένης Αντιπολίτευσης.

Το NEWS24/7 καλύπτει τις τουρκικές εκλογές από την Κωνσταντινούπολη. Διαβάστε την τελευταία ανταπόκριση του Κώστα Κουκουμάκα.

Ο Σινάν Ογκάν θα είναι εκ των πραγμάτων ένας από τους ρυθμιστές του β’ γύρου των εκλογών στην Τουρκία.

Ο προεδρικός υποψήφιος που δεν υποστηρίχθηκε από κανένα παραδοσιακό κόμμα/συνασπισμό είναι γνωστός για τις ακροδεξιές θέσεις του και για τον άκρατο εθνικισμό του, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να αποσπάσει το 5,2%.

Οι σχεδόν 3.000.000 ψήφοι που πήρε ο Ογκάν είναι ο…κρυφός πόθος των Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου ενόψει της νέας μάχης της 28ης Μαϊου. Ποιον όμως θα υποστηρίξει ο ίδιος.

Ο Ογκάν, πριν καν ολοκληρωθεί η κατάμετρηση των ψήφων, έσπευσε να τοποθετηθεί μιλώντας στο Der Spiegel. Θέλει, όπως λέει, να στηρίξει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με ένα όρο. Να αποκλειστεί το φιλοκουρδικό HDP από το πολιτικό σύστημα.

Προφανώς αυτός ο όρος δεν μπορεί να γίνει δεκτός. Το HDP στήριξε, ανεπίσημα, τον κεμαλιστή υποψήφιο ενώ στις περιοχές όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο ο Κιλιτσντάρογλου επικράτησε εύκολα ή δύσκολα.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο Ογκάν ζητά πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα