Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για τη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για τη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου
Nikos Karanikolas © 2019

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα, το παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ και δωρεάν δρώμενα την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου.

Έρχονται Χριστούγεννα και είναι πλέον… επίσημο. Πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη και ανάβουν τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα με πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων. Παράλληλα, στο ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει ένας υπέροχος χριστουγεννιάτικος κόσμος και μας περιμένει επίσης με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθούν πέντε τρόποι και … τόποι για να υποδεχθούμε ευχάριστα τον πιο εορταστικό μήνα του χρόνου στην πόλη, με βόλτες και ενδιαφέροντα εικαστικά δρώμενα.

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Η Τάμτα ΟΠΑΝΔΑ

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 19.15 θα ανάψει το ύψους 21 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα με την Τάμτα να ντύνει μουσικά τη βραδιά. Μαζί της η Athens Big Band ενώ το live θα ανοίξουν ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες του.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στη φωταγώγηση του δέντρου. Το έλατο που ήρθε από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Διάβασε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ_Τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια Nikos Karanikolas © 2021


Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00 ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει μέσα από μια λαμπερή γιορτή με οικοδέσποινα την ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη.

Οι χώροι ντύνονται με χιλιάδες λαμπιόνια, οι φωτιστικές εγκαταστάσεις μεταμορφώνουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ένα ονειρικό σκηνικό, τα φωταγωγημένα έλατα δεσπόζουν στην Αγορά και το γιορτινό φως τρυπώνει σε κάθε γωνιά με τη μουσική να ταξιδεύει μαζί του.

Το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τους πατινέρ να χορέψουν στον πάγο. Τα Σιντριβάνια χορεύουν στο Κανάλι γεμάτα χρώμα και φαντασία, ενώ ο Άγιος Βασίλης περιμένει να καλωσορίσει κάθε παιδί ξεχωριστά χαρίζοντας πολύχρωμα μπαλόνια.

Το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τους πατινέρ να χορέψουν στον πάγο Ευτυχία Βλάχου

Το ραντεβού δίνεται στην Αγορά όπου, αρχικά, η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τραγουδά εορταστικές μελωδίες. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός μαέστρος, συνθέτης και διευθυντής του Young People’s Chorus of New York City, Francisco J. Núñez, μαζί με τις Chórεs της Μαρίνας Σάττι, οι οποίες συνοδεύονται από οκτώ αντρικές φωνές και μουσικούς, καλούν όλους τους επισκέπτες να τραγουδήσουν μαζί τους αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια -χριστουγεννιάτικα και μη- δημιουργώντας μια μεγάλη γιορτινή χορωδία.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή συμμετοχική συναυλία (sing-along) η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Lincoln Center for the Performing Arts στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center Agora Initiative, μίας σύμπραξης για τον επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου μέσα από τις «Δίδυμες Αγορές» («Twin Agoras») στο ΚΠΙΣΝ και το Lincoln Center.

“Συνύπαρξη 3” στο Μετς Κέντρο Τεχνών

Αριστομένης Κατσούλας, ΓΥΜΝΟ, 2014, 120Χ150ΕΚ. Μετς Κέντρο Τεχνών

Τρεις καλλιτέχνες συνδιαλέγονται σε έναν εξπρεσιονιστικό διάλογο που διεγείρει τον εικονοποιητικό μηχανισμό της φαντασίας. Κρυφές σκέψεις και φιλοσοφικές αναζητήσεις έρχονται στο προσκήνιο. Το βλέμμα του θεατή έρχεται να προσδιορίσει το χωρόχρονο και να αποδώσει δικές του ερμηνείες. Στο έργο του Βασίλη Γέρου, ο καλλιτέχνης γίνεται ένας σύγχρονος αστροναύτης, αστρικός πειρατής ή ρομαντικός άστρο-συλλέκτης, αιχμαλωτίζοντας, κρυφά, κομμάτια του φλοιού της σελήνης.

Ο Γιάννης Τζερμιάς, με τη σειρά του, μας καταθέτει τον κόσμο μιας απομονωμένης εσωτερικής φωνής. Το κενό στο έργο του Γ. Τζερμιά αποτυπώνεται γοερό, παγωμένο, άγονο, παταγονικό. Είναι η απουσία βιοτικών παραγόντων ενός ουτοπικού οικοτόπου. Και τέλος, με τον διάχυτο ερωτισμό, τα αισθησιακά γυμνά και τα πράσινα ελαιο-τοπία του Αριστομένη Κατσούλα ερχόμαστε να ολοκληρώσουμε την απουσία, με ζωή.

Εγκαίνια: 01/12/2022 | 19.00 – 22.00, Διάρκεια: 01/12/2022 – 17/12/2022. ΜΕΤΣ Κέντρο Τεχνών, Ευγένιου Βουλγάρεως 6, Μετς, 11636, Τηλ: +30 211 113 4262.

“Τάνγκραμ” του Δημήτρη Αναστασίου

Η Ανθρώπινη Κατάσταση - Δημήτρης Αναστασίου έκθεση "Τάνγκραμ" Citronne Gallery

Στην Citronne Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του Δημήτρη Αναστασίου “Τάνγκραμ” που περιλαμβάνει μία ενότητα με 19 σπονδυλωτά / πολύπτυχα ζωγραφικά έργα.

Ο τίτλος παραπέμπει στο αρχαίο κινέζικο παζλ στο περίγραμμα του οποίου ο παίκτης κατασκευάζει ένα σχήμα με εφτά πλακίδια διαφορετικού σχήματος. Τα εφτά πλακίδια μπορούν να σχηματίσουν αναρίθμητες μορφές. Κατά συγγενή αναλογία, τα πολύπτυχα αφηγηματικά έργα του Αναστασίου, καθώς εξηγεί ο ίδιος, συνδυάζουν περισσότερες από μία εικόνες και συνδυάζονται με περισσότερους από έναν τρόπους.

Τα έργα έχουν ως βασικό άξονα το στοιχείο της αινιγματικής αφήγησης η οποία, εσκεμμένα, αφήνεται ανοιχτή σε εκδοχές. Ο καλλιτέχνης αφηγείται, προβάλλει μια προσωπική εκδοχή της πραγματικότητας. Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει, να δημιουργήσει μια άλλη προσωπική εκδοχή, δηλαδή να ερμηνεύσει την αφήγηση- ακόμη και να την αλλάξει τελείως.

Info: citronne.com

“Από τον Ζορμπά στην Γυναίκα με τα μαύρα”

Έκθεση "Από τον Ζορμπά στην Γυναίκα με τα μαύρα" αφίσα

“Από τον Ζορμπά στην Γυναίκα με τα μαύρα”, η γενιά των νέων εικαστικών καλλιτεχνών αποτίνει φόρο τιμής στο μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη, με διεθνή καριέρα και αναγνώριση, Μιχάλη Κακογιάννη.

Στην έκθεση συμμετέχουν και προσεγγίζουν εικαστικά το έργο του 52 φοιτητές και απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Τα έργα των φοιτητών περιλαμβάνουν πίνακες ζωγραφικής, κατασκευές, εικαστικές προσεγγίσεις με ενδυματολογικές συνθέσεις και σχέδια, φωτογραφία, βίντεο, γλυπτικές – χωρικές εγκαταστάσεις , αφηγήσεις με αναφορά κυρίως το εμβληματικό έργο του Μιχάλη Κακογιάννη, το “Κορίτσι με τα μαύρα”.

Info: Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18.00 – 22.00. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος – mcf.gr.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα