ΗΠΑ: Αγνοούμενη εντοπίστηκε ζωντανή 30 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

ΗΠΑ: Αγνοούμενη εντοπίστηκε ζωντανή 30 χρόνια μετά την εξαφάνισή της
Ηλικιωμένη (φωτογραφία αρχείου) iStock

Μία 82χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ, η οποία είχε κηρυχθεί νεκρή από τις Αρχές, εντοπίστηκε ζωντανή περισσότερα από 30 χρόνια μετά την εξαφάνισή της.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, η οποία είχε εξαφανιστεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, βρέθηκε ζωντανή στο Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Guardian, η 82χρονη Patricia Kopta εντοπίστηκε να νοσηλεύεται με άνοια σε οίκο ευγηρίας, περίπου 2.700 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε.

“Δεν φαντάζεστε τι περάσαμε. Είναι μεγάλη ανακούφιση να ξέρουμε ότι είναι ζωντανή”, δήλωσε ο σύζυγός της, Bob Kopta, με τον οποίο ήταν παντρεμένη επί 20 χρόνια.

Πριν την εξαφάνισή της είχε παρουσιάσει ασυνήθιστη συμπεριφορά. Μεταξύ άλλων έλεγε ότι “η Παναγία την είχε προειδοποιήσει για επερχόμενο πυρηνικό Αρμαγεδδώνα”.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Post-Gazette, όταν απολύθηκε από τη δουλειά της προειδοποιούσε όποιον έβλεπε στο δρόμο, κυρίως τους θεατές αγώνων μπέιζμπολ ή κόσμο έξω από συναυλίες, για το επερχόμενο τέλος του κόσμου.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Μια μέρα του 1992, ο σύζυγός της, Bob Kopta, επέστρεψε στο σπίτι τους και διαπίστωσε πως η γυναίκα του είχε φύγει και υπέβαλε δήλωση εξαφάνισης στην τοπική αστυνομία. Δεν υπήρχε κανένα ίχνος της για χρόνια.

Ένας αρθρογράφος της Post-Gazette έγραψε αργότερα πώς ακόμη και όσοι βρίσκονταν στο κέντρο του Πίτσμπουργκ δήλωναν ότι είχαν “πολύ καιρό να δουν το Σπουργίτι”, όπως συνήθιζαν να αποκαλούν την Patricia Kopta, λόγω της λεπτής σωματικής της διάπλασης.

Οι ερευνητές που την έψαχναν είχαν φτάσει στο σημείο να ζητήσουν ακόμα και τη συμβουλή ενός μέντιουμ, το οποίο υπέδειξε ότι η γυναίκα είχε πεθάνει και το πτώμα της βρισκόταν “κοντά σε νερό”. Τελικά, ο Bob Kopta απέσπασε μια νομική δήλωση, με την οποία η σύζυγός του κηρύχθηκε νεκρή.

Ωστόσο, όπως έγινε αργότερα γνωστό, η αγνοουμένη, τον Ιούνιο του 1999, είχε φτάσει στο Πουέρτο Ρίκο και είχε εισαχθεί σε κέντρο φροντίδας, λέγοντας ψέματα στους φροντιστές της πως είχε φτάσει στο νησί με κρουαζιερόπλοιο από την Ευρώπη. Σταδιακά, άρχισε να αποκαλύπτει περισσότερα για τη ζωή της, με αποτέλεσμα να κινήσει τις υποψίες μίας κοινωνικής λειτουργού και ενός πράκτορα της Ιντερπόλ, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον αναπληρωτή αρχηγό της αστυνομίας της πόλης Ross, Brian Kohlhepp.

Με το πέρασμα των ετών, η αγννοούμενη ηλικιωμένη παραδέχθηκε την αλήθεια για τη ζωή της και τελικώς αποκαλύφθηκε, και με τεστ DNA, πως πρόκειται για την Patricia Kopta.

“Η Patricia Kopta είναι ζωντανή και είναι καλά για την προχωρημένη ηλικία και κατάστασή της”, δήλωσε ο Kohlhepp στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (2/3).

Ο Bob Kopta δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ. Αυτός και η αδελφή της Kopta, Gloria Smith, δήλωσαν στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι θα ήθελαν πολύ να την φέρουν πίσω στην Πενσυλβάνια και να επανενώσουν την οικογένειά τους. Παρ’ όλα αυτά, η κατάστασή της, τόσο η ψυχική όσο και η σωματική, καθιστούν δύσκολο ένα τέτοιο ταξίδι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα