ΗΠΑ: Πάνω από 3.000 ανήλικοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω διαδικτύου – 12 αυτοκτόνησαν

ΗΠΑ: Πάνω από 3.000 ανήλικοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω διαδικτύου – 12 αυτοκτόνησαν
Φωτογραφία αρχείου iStock

Συναγερμός του FBI για εκρηκτική αύξηση περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω διαδικτύου σε ανηλίκους στις ΗΠΑ, ηλικίας 14 έως 17 ετών. Δώδεκα από τα παιδιά που έπεσαν θύματα της διαδικτυακής απάτης αυτοκτόνησαν.

Το FBI ανακοίνωσε τη Δευτέρα (19/12) πως παρατηρήθηκε εκρηκτική αύξηση στα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω διαδικτύου σε ανηλίκους στις ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε και το PBS, περίπου 3.000 ανήλικοι, κυρίως νεαρά αγόρια, ηλικίας 14 έως 17 ετών, δέχτηκαν διαδικτυακά μηνύματα από τους δράστες, οι οποίοι παρουσιάζονταν αρχικά ως συνομήλικοι των παιδιών, κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια τους ζητούσαν να τους στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το FBI, μόλις τα παιδιά έστελναν τις φωτογραφίες τους, οι δράστες απειλούσαν πως θα τις διαρρεύσουν στο διαδίκτυο και σε πλατφόρμες όπως το Twitter και το Instagram και ζητούσαν ως αντάλλαγμα υψηλά χρηματικά ποσά ή περισσότερες γυμνές φωτογραφίες.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, 12 από τα παιδιά που έπεσαν θύματα της διαδικτυακής επίθεσης αυτοκτόνησαν.

Πάνω από 70 ύποπτοι από τη Νιγηρία και την Ακτή Ελεφαντοστού εξετάζονται από τις Αρχές.

Το FΒI ανακοίνωσε παναμερικανικό συναγερμό, ώστε να ειδοποιηθούν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται, που βάσει στατιστικών, περνάνε περισσότερη ώρα στο διαδίκτυο την εποχή του χειμώνα, και με την ελπίδα να προτρέψει και άλλους νεαρούς και νεαρές να μιλήσουν και να καταγγείλουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Δημοσίευμα του FΒI τονίζει πως και οι γονείς θα πρέπει να ξεκινήσουν να λαμβάνουν μέτρα, μαθαίνοντας στα παιδιά τους να αναγνωρίζουν τα ψεύτικα προφίλ και να αρνούνται να στείλουν γυμνές φωτογραφίες του εαυτού τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα