Μητσοτάκης για κόμμα Κασιδιάρη: Αδιανόητο να μην ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία

Μητσοτάκης για κόμμα Κασιδιάρη: Αδιανόητο να μην ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για εκλεκτικές σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΧΑ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία – μπλόκο στο κόμμα Κασιδιαρη εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Εύοσμο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη και στο χαιρετισμό του προς τους πολίτες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην νομοθετική ρύθμιση που αφορά στη Χρυσή Αυγή, μια εγκληματική οργάνωση, όπως είπε, που κρύβεται πίσω από το φερετζέ ενός πολιτικού κόμματος.

Εμείς φέρνουμε νέα τροπολογία, που δίνει τη δυνατότητα στην πλήρη σύνθεση του τμήματος του Αρείου Πάγου να ερμηνεύσει το νόμο τον οποίον έχουμε ψηφίσει και να υψώσει αυτό το τείχος το οποίο θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Και αύριο στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους“, δήλωσε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτοί οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία, είναι οι ίδιοι οι οποίοι «κλείνουν το μάτι» τελικά στη Χρυσή Αυγή. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο Κοινοβούλιο. Δεν είχαν δυσκολία θέλω να θυμίσω στο παρελθόν όποτε χρειαζόταν να συμπορεύονται μαζί τους”, υποστήριξε και πρόσθεσε:

“Μαζί ψήφισαν τότε, για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου, μαζί είχαν συμπορευθεί. Εδώ λοιπόν θα κριθούν όλοι. Και κάνω μία έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, αύριο που είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας ουσιαστικά του Κοινοβουλίου πριν διαλυθεί η Βουλή, να ομονοήσουμε επιτέλους, να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: “Η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση εγκληματική, καταδικασμένη. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αυτά τα οποία ζήσαμε τις εποχές της κρίσης. Και όλοι μαζί να υψώσουμε εμπόδιο, ένα ανάχωμα σε αυτά τα σχέδια τα οποία κάποιοι καταστρώνουν.”

Εξέφρασε την ελπίδα ότι “τελικά μέχρι αύριο θα πρυτανεύσει η λογική”, σχολιάζοντας: “Το ότι αρχίζουν σήμερα με διάφορες δικαιολογίες, «προφάσεις εν αμαρτίαις» λέγεται αυτό, ότι δε θέλουν να ψηφίσουν τη διάταξη, να αναθεωρήσουν την άποψή τους και αύριο με τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία να δώσουμε τη δυνατότητα να θωρακίσουμε το τμήμα του Αρείου Πάγου να πάρει τη σωστή απόφαση και να ερμηνεύσει σωστά το νόμο τον οποίον έχουμε ψηφίσει.

Κοντός ψαλμός όμως, αύριο θα ξέρουμε και όλοι θα λογοδοτήσουν τελικά για τη συμπεριφορά τους και ξέρετε στην ψήφο τελικά στο Κοινοβούλιο κρίνονται οι πραγματικές προθέσεις και όχι στα λόγια.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα και σε συνέντευξη του στο FM 100.

“Η κυβέρνηση φέρνει μια πρόσθετη τροπολογία η οποία θωρακίζει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα όλου του τμήματος του Αρείου Πάγου να πάρει τη σχετική απόφαση και να κρίνει, με βάση το νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει, κατά πόσο μια οργάνωση της οποίας ο πραγματικός αρχηγός είναι καταδικασμένος ουσιαστικά για εγκληματικές πράξεις, μπορεί να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση και η αυριανή τελευταία μέρα της Βουλής, μια εξαιρετικά κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία. Και όλοι θα κριθούν τελικά από τις επιλογές τους.

Μού είναι αδιανόητο, σάς το λέω ειλικρινά, να μην καταφέρουμε να συγκροτήσουμε ένα ευρύ δημοκρατικό τείχος άμυνας απέναντι στην προοπτική να επιστρέψουν εγκληματίες στο κοινοβούλιο. Τους πληρώσαμε πολύ ακριβά”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Κάλεσε δε όλα τα κόμματα και ειδικά την Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία όπως υποστήριξε “έχει μια τελείως ακατανόητη στάση”, να αναθεωρήσει την άποψή της. Ζήτησε απο το ΣΥΡΙΖΑ: “Να ψηφίσει τη σχετική τροπολογία. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους δικαστές να πάρουν αυτή τη σημαντική απόφαση”, τονίζοντας:

Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Γνωρίζουμε, όμως, επίσης ότι έχουμε ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο το οποίο οι δικαστές πρέπει να εφαρμόσουν. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.”

Ο κ.Μητσοτάκης εκτιμήσε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπράξει μέγιστο λάθος έαν δεν ψηφίσει την τροπολογία. “Και, βέβαια, λυπάμαι που θα το πω, με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά δείχνει σαν να μην θέλει τελικά να πετύχει αυτό το οποίο θέλουμε όλοι. Αυτό είναι να αποκλείσουμε τη Χρυσή Αυγή από τη δυνατότητα να συμμετέχει στις εκλογές. Αλλά, θέλω να θυμίσω κιόλας, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν εντοπιστεί εκλεκτικές, θα έλεγα, σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή”, υποστήριξε μάλιστα και πρόσθεσε:

“Μαζί είχαν ψηφίσει και στην προηγούμενη Βουλή, ουσιαστικά το 2014, μαζί ψήφισαν για να μην μπορέσουμε τότε να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να διαλυθεί η Βουλή για να πάμε στις πρόωρες εκλογές. Χωρίς να θέλω να κάνω οποιαδήποτε ταύτιση, θέλω να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή είναι στιγμή μέγιστης δημοκρατικής ευθύνης για όλους.

Η αυριανή ψηφοφορία είναι κρίσιμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ απόσχει και τελικά ο Άρειος Πάγος δεν επιτρέψει, την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στη Βουλή, τότε αναρωτιέμαι τι θα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα