Τέμπη: Αγώνας δρόμου από τα εργαστήρια για να ταυτοποιηθούν και οι τελευταίες σοροί θυμάτων

Τέμπη: Αγώνας δρόμου από τα εργαστήρια για να ταυτοποιηθούν και οι τελευταίες σοροί θυμάτων
Συνεχίζονται οι έρευνες στα Τέμπη Eurokinissi

Έως το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, ενώ στον τόπο μεταφέρονται συνεχώς βαγόνια και λαμαρίνες, διαδικασία που αναμένεται επίσης να ολοκληρωθεί σήμερα.

Αδιάκοπες είναι οι προσπάθειες των στελεχών των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση των δύο σορών που δεν κατέστη έως τώρα δυνατή η ταυτοποίησή τους, ενώ για τον τρίτο που δεν έχουν εμφανιστεί καν συγγενείς έως τώρα, μπορεί να παραμείνει αταυτοποίητος.

Η διαδικασία θα εξαρτηθεί και από την κατάσταση των δειγμάτων λόγω των συνθηκών που υπήρξαν στο τόπο του δυστυχήματος, όπως επίσης μένει να διαπιστωθεί αν από τα ανθρώπινα μέλη που έχουν μείνει, τυχόν ανέβει ο αριθμός των θυμάτων. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 54 σοροί από το δυστύχημα στα Τέμπη, 56 είναι οι δηλώσεις εξαφάνισης από συγγενείς και 57 οι σοροί θυμάτων.

Η διαδικασία γίνονται τεράστιες προσπάθειες να ολοκληρωθεί έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Δεν υπήρχαν επικίνδυνα υλικά στην εμπορική αμαξοστοιχία

Από τα στοιχεία που από την πρώτη στιγμή έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιες Αρχές δεν προκύπτει πως η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε επικίνδυνα υλικά.

Άλλωστε αυτό ήταν το πρώτο που προσπάθησαν να μάθουν, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να ακολουθηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των κατοίκων της γύρω περιοχής και για τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούσαν στο σημείο.

Αντιθέτως, προκύπτει πως τα δύο πρώτα κοντέινερς μετά την μηχανή, ήταν κενά φορτίου, τα επόμενα μετέφεραν πλάκες σιδήρου που διασκορπίστηκαν από την σύγκρουση στο σημείο και τα τελευταία βαγόνια με κοντέινερς που είναι εντελώς άθικτα, μετέφεραν μπίρες και τρόφιμα.

Ως προς τις περίφημες φιάλες της επιβατικής αμαξοστοιχίας, οι Αρχές διαψεύδουν ότι ήταν φιάλες υγραερίου και ότι ήταν φιάλες πλήρωσης αέρα των φρένων που έχουν όλα τα τρένα και ήταν άθικτες. Βεβαίως μένει οι πραγματογνώμονες να διαπιστώσουν τους λόγους της μεγάλης έκρηξης που προκλήθηκε από την σφοδρότατη πάντα σύγκρουση των δύο τρένων.

Ολοκληρώνονται οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας

Διαρκώς μεταφέρονται συντρίμμια, βαγόνια και λαμαρίνες σήμερα από τον τόπο του δυστυχήματος, στα Τέμπη, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για κάθε αντικείμενο που αφαιρείται από το σημείο, πραγματοποιείται επανέλεγχος κάτω από αυτό, μη τυχόν υπάρχει και το παραμικρό ανθρώπινο δείγμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στις διαδικασίες ταυτοποίησης των θυμάτων.

Τα συντρίμμια θα μεταφερθούν σε προκαθορισμένο χώρο ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν οι πραγματογνώμονες και να εξετάσουν τα ευρήματα για την έρευνά τους. Το μεσημέρι οδηγείται ενώπιον του Ανακριτή για την απολογία του ο συλληφθείς Σταθμάρχης Λάρισας.

Τι συνέβη στα Τέμπη (Video)

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα