Μανταλένα Καϊλή: “Δεν προκύπτουν παράνομες πράξεις από τη δικογραφία – Δεν έλαβα ούτε ένα ευρώ”

Μανταλένα Καϊλή: “Δεν προκύπτουν παράνομες πράξεις από τη δικογραφία – Δεν έλαβα ούτε ένα ευρώ”
Μανταλένα και Εύα Καϊλή PAPADAKIS PRESS

Σε δήλωσή της στην ιταλική εφημερίδα η αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, δήλωσε πως "δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις που να προκύπτουν από τη δικογραφία" ενώ ξεκαθάρισε πως "δεν έλαβε ούτε ευρώ" από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

“Δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις που να προκύπτουν από τη δικογραφία”, αναφέρει σε δήλωσή της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Corriere, η Μανταλένα Καϊλή υποστήριξε ότι πρόκειται για εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης και για εντυπώσεις του κόσμου. Σε ερώτηση της εφημερίδας αν έλαβε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ΜΚΟ Elontech, απάντησε: “δεν έλαβα ούτε ένα ευρώ”, ενώ η ίδια διευκρίνισε πως “δεν πρόκειται για ΜΚΟ”, αλλά για “επιστημονικό παρατηρητήριο για τις νέες τεχνολογίες, που συγκροτείται από νομικούς και ακαδημαϊκους”.

Ερωτώμενη αν υπήρξαν συνδέσεις με τις Βρυξέλλες, η Μανταλένα Καϊλή απάντησε, “πήραμε μέρος στην Τέταρτη Διάσκεψη για την Τεχνητή Νοημοσύνη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Unesco”.

Επισημαίνεται ότι η Elontech διαθέτει μία πλούσια ατζέντα συνεργατών, η οποία, σύμφωνα με την Corriere, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των δικαστών, οι οποίοι φαίνεται να ερευνούν τον λογιστή της ΜΚΟ, ο οποίος δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε κάποια δήλωση.

Σχετικά με την Εύα Καϊλή, η αδερφή της ανέφερε πως, “Για την Εύα υπάρχουν έρευνες, θα γίνει δίκη και θα δούμε τι θα συμβεί”.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Corriere, η Μανταλένα Καϊλή φαίνεται να γνώριζε καλά τον σύντροφο της αδερφής της, Φραντζέσκο Τζόρτζι, καθώς φιλοξένησε το ζευγάρι για δεκαέξι μήνες στο σπίτι της στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο δεν ήθελε να κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα