Ξέσπασμα Γιάννη Τσορτέκη: “Η κυβέρνηση εξευτελίζει όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο”

Ξέσπασμα Γιάννη Τσορτέκη: “Η κυβέρνηση εξευτελίζει όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο”
Γιάννης Τσορτέκης glomex - alpha tv

Ο Γιάννης Τσορτέκης βρέθηκε στην κινητοποίηση των καλλιτεχνών για την απόσυρση του ΠΔ. Ο ηθοποιός ξέσπασε, μιλώντας για την υποτίμηση που δέχεται ο χώρος, καλώντας τους πάντες να δείξουν την υποστήριξή τους.

Οι καλλιτέχνες όλης της χώρας, κινητοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του ΠΔ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται στάση εργασίας σε όλες τις πρόβες, τις παραστάσεις, τα μαθήματα, τα γυρίσματα, τα studio, τα εργαστήρια από τις 11:30 το πρωί ως τις 14:30 το μεσημέρι.

Στην Αθήνα στις 11:30 ξεκίνησε η συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία μέχρι το Υπουργείο Παιδείας.

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο γνωστός πρωταγωνιστής της σειράς “Maestro”, Γιάννης Τσορτέκης. Ο ηθοποιός ξέσπασε, μιλώντας για την υποτίμηση που δέχεται ο καλλιτεχνικός κόσμος, καλώντας τους πάντες να δείξουν την υποστήριξή τους.

“Η ανάλγητη κυβέρνηση που έχουμε, εξευτελίζει όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Οι κινητοποιήσεις μας δεν θα έχουν τελειωμό. Θα είναι δραστικότερες. Είμαστε εργαζόμενοι. Είμαστε όλοι μαζί εδώ. Οι φοιτητές, οι ηθοποιοί, από παντού. Είμαστε ένα σώμα. Το εργατικό κίνημα είναι εδώ. Ζητάμε την αρωγή του κόσμου, την αλληλεγγύη του κόσμου. Δεν πρέπει να φτάσουν να κλέψουν την δική μου κατσίκα για να κινητοποιηθώ. Οι δρόμοι είναι για εμάς. Να κατέβουμε στους δρόμους. Δεν θα αλλάξει τίποτα αλλιώς. Είμαστε ένα τμήμα της εργατικής τάξης, αυτό πρέπει να το καταλάβει ο καθένας”, είπε μεταξύ άλλων ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμφωνήθηκε να αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για τον καθορισμό των αμοιβών των ηθοποιών και των χορευτών που παρέχουν καλλιτεχνική υπηρεσία στο δημόσιο με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού, εναρμονίζοντας με ενιαίο τρόπο τις μισθολογικές προβλέψεις για το σύνολο των φορέων του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα