Με ποιον θα ταυτιστεί το κοινό; Αποκλειστικό βίντεο από “Τα Πνεύματα του Ινισέριν” στο NEWS 24/7

Με ποιον θα ταυτιστεί το κοινό; Αποκλειστικό βίντεο από “Τα Πνεύματα του Ινισέριν” στο NEWS 24/7

Οι πρωταγωνιστές Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον κι ο σκηνοθέτης Μάρτιν ΜακΝτόνα εξηγούν την κεντρική σύγκρουση της πιο πολυβραβευμένης ταινίας της χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια του ιρλανδικού εμφυλίου το 1923, δύο φίλοι έξαφνα βρίσκονται στα μαχαίρια, με την κόντρα τους να φτάνει στα άκρα. Γιατί; Έλα ντε.

Και κάπως έτσι, αφαιρετικά, σχεδόν παραμυθένια (αλλά με μια συναισθηματικά βίαιη τροπή), η φοβερή ομάδα του “Αποστολή στη Μπριζ” επανενώνεται για μια ιστορία τελείως διαφορετική από εκεί– αλλά, κάπου στο βάθος της, σε επίπεδο υπαρξιακό και φιλοσοφικό, πολύ μα πολύ παρόμοια.

Έχουμε λοιπόν τον Κόλιν Φάρελ και τον Μπρένταν Γκλίσον, ξανά μαζί, υπό τις οδηγίες του βραβευμένου με Όσκαρ Μάρτιν ΜακΝτόνα που γράφει και σκηνοθετεί, στη νέα του ταινία μετά τις “Τρεις Πινακίδες”. Ύστερα από εκείνη την παράκαμψη στα βάθη της αμερικάνικης επαρχίας, ο ΜακΝτόνα επιστρέφει σε ένα τοπίο πιο γνώριμο για τον ίδιο και μαζί συναντά ξανά τους παλιόφιλούς του.

Τα Πνεύματα του Ινισέριν ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Όπως παλιόφιλοι είναι κι οι δύο κεντρικοί ήρωες της ταινίας, που έξαφνα μια μέρα υπάρχει μια ολόκληρη άβυσσος που τους χωρίζει και κανείς στο χωριό δεν ξέρει γιατί– είναι απλώς όλοι θεατές. Αναπόφευκτα σε αυτές τις περιπτώσεις, δε μπορείς παρά να πάρεις θέση. Όπως κι αν το κάνουμε, η στάση ενός εκ των δύο, η κοσμοθεωρία του όπως σκιαγραφείται μέσα από αυτό τον τσακωμό, θα ταιριάζει περισσότερο στον κάθε άνθρωπο.

«Είναι ενδιαφέρον να δούμε με ποιον ταυτίζεται το κοινό», λέει ο ΜακΝτόνα στο featurette που εξασφάλισε αποκλειστικά το News24/7 λίγο πριν η ταινία κάνει την έξοδό της και στις ελληνικές αίθουσες. Σε αυτό το βίντεο, ο Μάρτιν ΜακΝτόνα κι όλο του το πρωταγωνιστικό καστ (Κόλιν Φάρελ, Μπρένταν Γκλίσον, αλλά κι οι Μπάρι Κέογκαν και Κέρι Κόντον) συζητούν για την κεντρική σύγκρουση που κάνει το φιλμ τόσο μοναδικό.

Διασκεδαστική λεπτομέρεια; Και οι πέντε τους, είναι υποψήφιοι για Όσκαρ φέτος. Τα “Πνεύματα του Ινισέριν” είναι υποψήφια συνολικά για 9 Όσκαρ, ανάμεσά τους Ταινία, Σκηνοθεσία, Σενάριο και οι ερμηνείες και των 4 κεντρικών χαρακτήρων. Φτάνει, δε, ως εκεί έχοντας ήδη θριαμβεύσει με τρεις Χρυσές Σφαίρες (Ταινία, Σενάριο, Α’ Ανδρικός για τον Φάρελ) και με δύο βραβεία στο φεστιβάλ Βενετίας (και πάλι Σενάριο και Φάρελ).

Ας πάρουμε λοιπόν μια πρώτη γεύση από μια από τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς, στο αποκλειστικό βίντεο δηλώσεων που εξασφάλισε το News24/7.

*Τα “Πνεύματα του Ινισέριν” κυκλοφορούν στις αίθουσες στις 23 Φεβρουαρίου από την Feelgood Entertainment.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα