Φονικό στα Ανώγεια: Την ενοχή του Καλομοίρη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε η Εισαγγελέας

Φονικό στα Ανώγεια: Την ενοχή του Καλομοίρη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε η Εισαγγελέας
Αστυνομικοί μεταφέρουν τον 29χρονο φερόμενο δράστη και γιο του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό στα Ανώγεια, μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καταπέλτης η Εισαγγελέας στην πρότασή της για τον 31χρονο κατηγορούμενο σχετικά με την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη. Δεν αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής ορμής.

Την ενοχή του Μανώλη Καλομοίρη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής ορμής πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης για την υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια.

Ο κατηγορούμενος, είπε η εισαγγελέας, λειτούργησε “ψυχρά χωρίς ηθικές αναστολές και με απουσία συναισθημάτων”. Η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της πρότασης της ανέφερε, ότι αποδείχτηκε ότι η πρώτη συμπλοκή του Μανώλη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξυλούρη σημειώθηκε για ασήμαντη αφορμή, χωρίς όμως να αναφέρεται ποια ήταν η αιτία στη δικαστική αίθουσα.

Στη συνέχεια όπως τόνισε η ίδια αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε τον Ξυλούρη χωρίς ο τελευταίος να τον χτυπήσει και άτομα που βρίσκονταν κοντά στο συμβάν τους χώρισαν. Η εισαγγελέας ανέφερε πως φαίνεται με βάση όσα παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, τις καταθέσεις μαρτύρων και την ιατροδικαστική έκθεση, ότι αυτός που πυροβόλησε πρώτος ήταν ο κατηγορούμενους, παρόλο που ο ίδιος το αρνείται.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κατηγορούμενος έριξε τις δυο πρώτες σφαίρες στον Γιώργο Ξυλούρη και μετά από μερικά δευτερόλεπτα ακούστηκαν οι υπόλοιποι. Συνολικά ο κατηγορούμενους πυροβόλησε 7 φορές».

«Σε αυτή τη δίκη, συνέχισε η Εισαγγελέας, είχαμε δύο εγκληματικές συμπεριφορές. Του Γιώργου Ξυλούρη ο οποίος είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και του κατηγορουμένου, τον οποίο θα πρέπει να δικάσετε γιατί επέδειξε σκληρή συμπεριφορά, δεύτερον γιατί είχε κάθε ευκαιρία να μη δώσει συνέχεια φεύγοντας σε αντίθετη κατεύθυνση, τρίτον γιατί δεν δίστασε να πάει στο σπίτι του να οπλιστεί μ’ ένα όπλο, τέταρτον πήγε στο σπίτι του Ξυλούρη προκαλώντας τον, πέμπτον δε δίστασε να πυροβολήσει μπροστά σε κόσμο. Προτείνω να κριθεί ένοχος όπως πρωτοδίκως αφού σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Η δίκη συνεχίζεται με την αγορεύσεις των δικηγόρων.

Το χρονικό της δολοφονίας

Υπενθυμίζεται ότι το διπλό έγκλημα συνέβη τον Μάιο του 2020.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης κατά την διάρκεια επεισοδίου, γρονθοκόπησε άγρια τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει από το να μπει στο σπίτι για να βρει τον γιο του, Μανώλη.

Ο 63χρονος σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει τον Ξυλούρη πρόβαλε σθεναρή αντίδραση, παρά τα χτυπήματα που του είχε καταφέρει ο κτηνοτρόφος, ο οποίος προκειμένου να πάρει το αίμα του πίσω, δεν δίστασε να βγάλει το πιστόλι και να εκτελέσει εν ψυχρώ τον άτυχο Λευτέρη Καλομοίρη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος πρώην τερματοφύλακας, νυν πυγμάχος Μανώλης Καλομοίρης φέρεται να χτύπησε με τις γροθιές του τον συνομήλικο του, τον κτηνοτρόφο, Γιώργο Ξυλούρη, σε καυγά που ξέσπασε με αφορμή οικογενειακές διαφορές . Όμως η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο κτηνοτρόφος επέλεξε να λύσει τις διαφορές τους με τα όπλα. Πήγε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του και επέστρεψε στη κατοικία της οικογένειας Καλομοίρη.

Έξω από το σπίτι συνάντησε τον 63χρονο, ο οποίος του ζήτησε να δώσει τόπο στην οργή και να φύγει. Όμως εκείνος ήταν ανένδοτος.

«Τι θες εδώ, πάλι εδώ είσαι;» ήταν οι πρώτες κουβέντες του 63χρονου προς τον 30χρονο. Εκείνη τη στιγμή , ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν μέσα στο σπίτι και έκανε μπάνιο. Ο Γιώργος Ξυλούρης ζήτησε από τον Καλομοίρη να κάνει στην άκρη, όμως ο τελευταίος προκειμένου να αποτρέψει το φονικό, αντιστάθηκε. Τότε άρχισε να δέχεται απανωτά χτυπήματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση «φέρει πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στα δόντια του».

Στη συνέχεια, βλέποντας ότι ο 63χρονος είχε πέσει στα πόδια του, συγκρατώντας τον με όλη τη δύναμη του για να μην μπει μέσα στο σπίτι, έβγαλε το όπλο και τον σκότωσε εν ψυχρώ.

Τότε βγήκε έξω ο Μανώλης Καλομοίρης και βλέποντας τον πατέρα του να κείτεται νεκρός, άδειασε τις σφαίρες από το πιστόλι των 9mm στο σώμα του 30χρονου κτηνοτρόφου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα