Απανωτές συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Απανωτές συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
ΕΛΑΣ

Σε μία από τις περιπτώσεις ο διακινητής είχε διαμορφωμένη ειδική κρύπτη στην νταλίκα του, όπου κρύβονταν οι διακινούμενοι μετανάστες, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που δόθηκε από την Αστυνομία στη δημοσιότητα

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (02/06) στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος. Το φορτηγό κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολη, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Συνελήφθησαν ακόμη πέντε διακινητές σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις

Παράλληλα, συνελήφθησαν χθες και σήμερα σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, πέντε διακινητές, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί σε περιοχές του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τρεις διακινητές, διότι εντόπισαν αρχικά τον έναν ημεδαπό να μεταφέρει σε προκαθορισμένο σημείο Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο παρέλαβε στη συνέχεια ο ένας αλλοδαπός διακινητής μεταφέροντας παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες, ενώ όπως προέκυψε ο δεύτερος αλλοδαπός ως οδηγός έτερου Ι.Χ. αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι οι δύο αλλοδαποί διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΕΛΑΣ

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα