Φως στο Τούνελ: “Λύγισε” η Αγγελική Νικολούλη για τα Τέμπη – Το σπαρακτικό τηλεφώνημα κοπέλας αγνοούμενου φοιτητή

Φως στο Τούνελ: “Λύγισε” η Αγγελική Νικολούλη για τα Τέμπη – Το σπαρακτικό τηλεφώνημα κοπέλας αγνοούμενου φοιτητή

Φορτισμένη σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής η Αγγελική Νικολούλη για την τραγωδία των Τεμπών. "Ντρέπομαι για το κράτος που ζω", είπε η σύντροφος φοιτητή που αγνοείται.

Με την τραγωδία που έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη ασχολήθηκε το “Τούνελ” το βράδυ της Παρασκευής, προσπαθώντας να ρίξει φως στα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, παρουσιάζοντας στοιχεία, λάθη ιθυνόντων και τις προειδοποιητικές “καμπάνες” κινδύνου που ηχούσαν έντονα τον τελευταίο καιρό, αλλά κανείς δεν τις άκουγε.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής, η Αγγελική Νικολούλη δεν μπορούσε να κρύψει την συναισθηματική φόρτιση στην οποία βρισκόταν, η οποία σε ορισμένα σημεία γινόταν πολύ έντονη.

Στην εκκίνηση της εκπομπής, η παρουσιάστρια είπε:

Ένα ολόκληρο έθνος πενθεί. Πενθεί για 57 νεκρούς, για τους νέους, που ενώ σχεδίαζαν τη ζωή τους, δεν πρόλαβαν να τη ζήσουν, να πετάξουν με τα δικά τους φτερά, γιατί κάποιοι τους τα έκοψαν απότομα. Ένα ολόκληρο έθνος ζητά, απαιτεί να βρεθούν όλοι οι ένοχοι και να τιμωρηθούν. Περιμένουν να δουν τι θα γίνει με έργα κι όχι με μεγάλα λόγια.

Εκεί, στην κοιλάδα του θανάτου, τρεις μέρες ανταμώνουν η κρατική αναλγησία, η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός, το φθηνό ρουσφέτι και οι ιθύνοντες που ενώ έχουν φταίξει δεν έχουν συλληφθεί. Τους καλούν οι νεκροί εκεί. Του καλούν εκεί για να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη”.

Συγκλόνισε η σύντροφος αγνοούμενου φοιτητή

Συγκίνηση προκάλεσε η παρέμβαση στην εκπομπή της συντρόφου του αγνοούμενου φοιτητή του ΑΠΘ, Αναστάσιου Κουτσόπουλου 21 χρόνων.

Η Μαριέττα Αλεξανδρή, απηύθυνε έκκληση σε επιβάτες, αλλά και σε όσους είδαν τον Αναστάση να κατεβαίνει στον σταθμό της Λάρισας για ένα τσιγάρο, να επικοινωνήσουν με την εκπομπή.

Ζήτησε να ελεγχθεί το υλικό από τις κάμερες, μήπως και φανεί σε ποιο βαγόνι επιβιβάστηκε.

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο άτυχος φοιτητής που πήγαινε από την Καρδίτσα στη Θεσσαλονίκη, είχε τελευταία επικοινωνία με τη μητέρα του στις 22:48, λίγο πριν από την τραγωδία. Της είπε «μάνα θα αργήσω, κοιμήσου».

Η σύντροφός του μάλιστα, κατά την επικοινωνία της δεν έκρυψε την οργή της για όσα οδήγησαν στο δυστύχημα, λέγοντας:

Ντρέπομαι για το κράτος που ζω. Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα. Θα έπρεπε να ντρέπονται κι αυτοί για τα συστήματα που ακολουθούν. Ευρώπη θεωρούμαστε”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα