Υποκλοπές: Η βουβή αγωνία στη ΝΔ και οι προεκλογικές “στρακαστρούκες” Μητσοτάκη 

Υποκλοπές: Η βουβή αγωνία στη ΝΔ και οι προεκλογικές “στρακαστρούκες” Μητσοτάκη 
O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Ο πρωθυπουργός στην ΠΕ της ΝΔ επανέλαβε το αφήγημα για “κέντρα που δείχνουν τα δόντια τους” με τις υποκλοπές και δήλωσε ότι δε μασάει. Στο κυβερνών κόμμα όμως νιώθουν τη φθορά 

Η Νέα Δημοκρατία δε φημίζεται για τις εσωκομματικές της διαδικασίες και πολύ περισσότερο μετά από μία ομιλία αρχηγού που έχει καταγγείλει εξωθεσμικά κέντρα, ισχυρά συμφέροντα και επιχειρηματίες επίδοξους υποβολείς που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε μπανανία, δε θα περίμενε κανείς καμία διαφοροποίηση από την ηγεσία.

Έτσι στη συνεδρίαση της γαλάζιας Πολιτικής Επιτροπής χθες τα μέλη του κορυφαίου κομματικού οργάνου της ΝΔ χειροκρότησαν θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν μίλησε για κέντρα που δείχνουν τα δόντια τους με τις υποκλοπές και δήλωσε ότι δεν… μασάει. Ο πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε και όταν σχολίασε ότι ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Αλέξη Τσίπρα στη θέση του, καθώς τα εθνικά θέματα αποτελούν πάντα αγαπημένο πεδίο συσπείρωσης της κεντροδεξιάς.

Ο ήχος από τα χειροκροτήματα πάντως δεν μπορούσε να σκεπάσει τη βουβή αγωνία στο γαλάζιο στρατόπεδο, καθώς και οι πλέον πιστοί “στρατιώτες” διαπιστώνουν ότι τελικά η υπόθεση των υποκλοπών έχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η βόμβα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη και της παραίτησης Δημητριάδη στην καρδιά του καλοκαιριού, στη ΝΔ είχαν αναθαρρήσει βλέποντας μικρό δημοσκοπικό αποτύπωμα της υπόθεσης παρά και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Καθώς όμως πλέον οι λίστες των υποκλοπών μακραίνουν και τα δημοσιεύματα πληθαίνουν, η κυβέρνηση με ενόχληση διαπιστώνει ότι δεν ορίζει η ίδια πλέον την ατζέντα της επικαιρότητας και καταλήγει μονίμως απολογούμενη.

Η υπόθεση των υποκλοπών λειτουργεί άλλωστε σωρευτικά, μετά και το σκάνδαλο Πάτση και με δεδομένο το κυριότερο πρόβλημα των νοικοκυριών, που δεν είναι άλλο βέβαια από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. Η κυβέρνηση δεν έχει μάλιστα πλέον την αμέριστη στήριξη μιντιακών συμμάχων. Και φαίνεται πως το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής για τις υποκλοπές ήταν που ενόχλησε τον κ.Μητσοτάκη και στάθηκε αφορμή για τις χθεσινές του αναφορές σε “κέντρα”, στον απόηχο και της αντιπαράθεσης με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο κίνδυνος απώλειας της εξουσίας και η ύπαρξη ισχυρών αντιπάλων πάντως ενίοτε λειτουργούν συσπειρωτικά για τα κόμματα και έτσι ο πρωθυπουργός κάλεσε χθες “συμμαχητές και συναγωνιστές” της ΝΔ σε προεκλογικό αγώνα εν όψει των εκλογών του 2023, τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι η πρώτη κάλπη είναι η τελική. Θέλησε πάντως στο κλείσιμο των εργασιών της ΠΕ να προλάβει νέα σενάρια πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας ότι για εκείνον η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε από τις 8 Ιουλίου του 2019.

Στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους πάντως γαλάζιοι βουλευτές παραδέχονται ότι αν μη τι άλλο ο πολιτικός χειρισμός της υπόθεσης των υποκλοπών ήταν εξαρχής λάθος, διαπιστώνοντας ότι η επίκληση του απορρήτου τελικά δεν ωφέλησε την κυβέρνηση επικοινωνιακά, αφού ενίσχυσε τις υποψίες ότι μπορεί κάτι να κρύβει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα