Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS24/7: Η αθλιότητα της ΕΒΕ καταργείται άμεσα – Τα παιδιά να επιταχύνουν την προσπάθειά τους

Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS24/7: Η αθλιότητα της ΕΒΕ καταργείται άμεσα – Τα παιδιά να επιταχύνουν την προσπάθειά τους
Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι απάντησε ο Αλέξης Τσίππρας στην ερώτηση του NEWS 24/7 και του Γεράσιμου Λιβιτσάνου για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Στην ερώτηση του NEWS 24/7 και του Γεράσιμου Λιβιτσάνου κλήθηκε να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διακαναλική του συνέντευξη την Τρίτη.

Η ερώτηση: Αναφερθήκατε στην ελάχιστη βάση εισαγωγής. Έχετε ακούσει την κριτική της ΝΔ ότι λέτε στα παιδιά “κλείστε τα βιβλία”. Αυτό τους λέτε;

Η απάντηση:

Τα παιδιά πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους. Δεν θα υπάρχει όμως ένα τεχνητό χέρι που θα παίζει με τον κόπο των υποψηφίων.

Πανελλαδικές δίνουμε δεκαετίες και γνωρίζουμε ότι δεν υπήρχε τεχνικός κόφτης. Υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός εισακτέων ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης έφερε ένα τεχνητό κόφτη για δύο λόγους. Για να μειωθούν οι δαπάνες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να σπρώξει πελατεία σε ιδιωτικά κολλέγια. Ακόμα πιο ανήθικο αυτό.

Η αθλιότητα θα τερματιστεί τώρα. Αλλά δεν θα μπούνε όλοι στα πανεπιστήμια. Ο ανταγωνισμός εννοείται ότι θα είναι και πάλι μεγάλος, ειδικά στις σχολές μεγάλης ζήτησης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα