Καιρός: Επιμένουν τα φαινόμενα και την Κυριακή

Καιρός: Επιμένουν τα φαινόμενα και την Κυριακή
Βροχοπτώσεις Eurokinissi

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Κανονικές θερμοκρασίες και παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα για την εποχή με παγετό στα βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου.Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 29/1/1969 είχαμε -1,1°C στον Πειραιά.
  • Το 1981 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στα πεδινά της κεντρικής χώρας, με 20εκ το χιόνι στο κέντρο του Βόλου.
  • Το 1987 είχαμε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με 28°C στο Λεωνίδιο, 27°C στο Άργος.
  • Το 2005 οι χιονοπτώσεις στην Αττική συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα.
  • Το 2009 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Γλυφάδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα