Οικογένεια στις ΗΠΑ βρήκε μεγάλη μαύρη αρκούδα κάτω από τη βεράντα της – Tην άφησε να κοιμηθεί

Οικογένεια στις ΗΠΑ βρήκε μεγάλη μαύρη αρκούδα κάτω από τη βεράντα της – Tην άφησε να κοιμηθεί
Oι μαύρες αρκούδες μειώνουν τη θερμοκρασία του σώματος και τον καρδιακό  ρυθμό στη χειμερία νάρκη, αλλά μπορούν ακόμα να ανταποκρίνονται και να κινούνται γρήγορα εάν ενοχληθούν. iStock

Οικογένεια στο Κονέκτικατ ανακάλυψε πως κάτω από τη βεράντα του σπιτιού τους κοιμάται μια αρκούδα. Αποφάσισε να την αφήσει να ολοκληρώσει τη χειμερία νάρκη.

Φανταστείτε να ζείτε στη φύση και μια ωραία πρωία να ανακαλύπτεται πως κάτω από την υπερυψωμένη βεράντα σας, αναπαύεται μια αρκούδα.

Τι κάνετε;

Θα σας πούμε τι έκανε η οικογένεια Dashukewich που έζησε την εμπειρία, στο Πλέιβιλ του Κονέκτικατ -των 17.623 κατοίκων.

Κατ’ αρχάς, την αρκούδα εντόπισε ο σκύλος του σπιτιού, όταν άρχισε να γρυλίζει κοιτώντας επίμονα κάτω από τη βεράντα.

Οι ιδιοκτήτες του κατά τα άλλα, ήρεμου 3χρονου πιτ μπουλ θέλησαν να δουν τι υπάρχει στο σημείο που κοιτούσε -έξαλλο- το κατοικίδιο τους. Εντόπισαν μια μεγάλη μαύρη αρκούδα, να έχει απλωθεί σε ένα ‘κρεβάτι’ από φύλλα και μουσαμά. Δεν κουνιόταν και δεν αντέδρασε, όταν πλησίασε το ζευγάρι του σπιτιού κοντά.

Το βίντεο που είδατε συγκέντρωσε περισσότερα από 15 εκατομμύρια views.

Η οικογένεια Dashukewich εξήγησε στους New York Times πως μετά την ανακάλυψη, επικοινώνησε με το Τμήμα Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του Κονέκτικατ.

Μετά την εξέταση των φωτογραφιών του ζώου, η αρμόδια αρχή είπε ότι φαινόταν να είναι μια αρσενική μαύρη αρκούδα. Ενημέρωσε πως οι αναφορές για αρκούδες που αναζητούν καταφύγιο κάτω από βεράντες, στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν είναι ασυνήθιστες (είναι 10 με 20 κάθε χρόνο).

Συνέστησε στην οικογένεια ή να την ξυπνήσουν με θόρυβο (ή άλλα ερεθίσματα) ώστε να τραπεί σε φυγή ή να την αφήσουν να ξεκουραστεί, ολοκληρώνοντας τη χειμερία νάρκη -κάπου τον Απρίλιο.

Τονίστηκε από τους ειδικούς πως είναι χρήσιμο να μη διαφημιστεί το συμβάν, ώστε να μην τραβήξει την προσοχή και σπεύσουν άνθρωποι να φωτογραφήσουν το ντοκουμέντο.

Βλέπετε, κατά τη διάρκεια της χειμερίας νάρκης, οι μαύρες αρκούδες μειώνουν τη θερμοκρασία του σώματος και τον καρδιακό  ρυθμό, αλλά μπορούν ακόμα να ανταποκρίνονται και να κινούνται γρήγορα εάν ενοχληθούν. Ο κύριος λόγος που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, είναι η διατήρηση ενέργεια κατά τους μήνες που η τροφή είναι σπάνια.

“Επειδή δεν μας ενοχλεί καθόλου, αποφασίσαμε πως δεν υπήρχε λόγος να την ενοχλήσουμε” δήλωσαν οι άνθρωποι που φιλοξενούν εκπρόσωπο του πιο μικροσκοπικού τύπου αρκούδας της Βόρειας Αμερικής (τα ενήλικα αρσενικά έχουν βάρος πάνω από 500 κιλά).

Οι Dashukewich ονόμασαν την αρκούδα Marty Bearnard και της ‘έφτιαξε’ δικό της λογαριασμό στο Instagram. Σε αυτό ‘συστήνεται’ ως εξής: “Αυτήν τη στιγμή είμαι σε χειμερία νάρκη, μέχρι να προετοιμαστώ για το ζεστό καλοκαίρι”. Ο λόγος που προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση είναι -όπως είπαν- για να ενημερώνουν για την κατάσταση του ζώου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα