Γιατροί “Γ. Γεννηματάς”: Επικίνδυνη η διακομιδή ασθενών στα ιδιωτικά για να φύγουν τα ράντζα

Γιατροί “Γ. Γεννηματάς”: Επικίνδυνη η διακομιδή ασθενών στα ιδιωτικά για να φύγουν τα ράντζα
Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Eurokinissi

Αρνούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία μεταφοράς των ασθενών στα ιδιωτικά θεραπευτήρια για να αδειάσουν τα ράντζα λόγω επικινδυνότητας και έχουν τη στήριξη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά.

Αντίθετοι εμφανίζονται οι γιατροί του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στον νέο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για την εξάλειψη των ράντζων από τα δημόσια νοσοκομεία, με τη μεταφορά των ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», «η διακομιδή ασθενών σε ιδιωτικά νοσοκομεία μετά από κάθε εφημερία, έτσι ώστε να μην λιμνάζουν τα ράντζα στους διαδρόμους, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών».

Στο πλευρό τους βρίσκεται και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δικαιώνει την απόφαση των γιατρών του νοσοκομείου να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία και δηλώνει τη στήριξή της.

Όπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ, «οι γιατροί σωστά διαφωνούν με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και της διοίκησης του «Γ. Γεννηματάς», που αφορά τη διακομιδή ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια τόσο την επόμενη ημέρα από τη γενική εφημερία όσο και στις μικρές εφημερίες».

Κι αυτό διότι, όπως εξηγεί «αυτή η κίνηση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς, αφού η παραμονή τους στα ΤΕΠ θα είναι χωρίς ιατρονοσηλευτική παρακολούθηση, καθώς και η μεταφορά στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο θα γίνεται χωρίς συνοδεία γιατρού και σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς αυτός θα επιστρέφει στο Γεννηματάς, διακόπτοντας έτσι τη συνοχή της νοσηλείας του».

Ταυτόχρονα, όπως προσθέτουν οι γιατροί, το εγχείρημα είναι εξίσου επικίνδυνο και για τους εργαζόμενους, αφού λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό οι ήδη ελάχιστοι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) επιφορτίζονται με την παρακολούθηση των ασθενών έως ότου διακομιστούν και με τη διακομιδή τους και με τεράστιο όγκο γραφειοκρατικής δουλειάς.

Τέλος, διατυπώνουν την άποψη ότι «το κόστος αυτής της διαδικασίας είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της πλήρωσης των κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου και του ανοίγματος των κλειστών νοσοκομείων. Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή πριμοδότησης του ιδιωτικού τομέα που εντάσσεται στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα