Μητσοτάκης: Μπορούν να συνασπιστούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜεΡΑ25 με την ανοχή του ΚΚΕ 

Μητσοτάκης: Μπορούν να συνασπιστούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜεΡΑ25 με την ανοχή του ΚΚΕ 
Dimitris Papamitsos

"Κάποιοι άλλοι κάνουν χαλαρά τριήμερα" δηλωσε ο πρωθυπουργός, επαναφέροντας τα σενάρια κυβέρνησης ηττημένων. "Μπορεί κάποτε να μειωθεί ο ΦΠΑ", είπε.

Στα σενάρια κυβέρνησης ηττημένων με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΜεΡΑ25 και μάλιστα με την ψήφο ανοχής του ΚΚΕ, επιμένει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να συσπειρώσει τη δεξιά βάση εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου

“Κάποιοι άλλοι κάνουν χαλαρά τριήμερα, εμείς γυρνάμε από χωριό σε χωριό, από πόλη σε πόλη, για να μεταφέρουμε το μήνυμα της νίκης. Αλλά κυρίως να μιλήσουμε για το αύριο της πατρίδας μας και για το ποιο τελικά είναι το μεγάλο στοίχημα των εκλογών της 21ης Μαΐου” είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Ευπάλιο Φωκίδας. 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε για άλλη μία φορά την ιδιαίτερη κρισιμότητα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και έκανε απολογισμό της τετραετίας. “Υλοποιήσαμε στο ακέραιο το προεκλογικό μας πρόγραμμα του 2019. Και ταυτόχρονα διαχειριστήκαμε μία σειρά από πρωτοφανείς κρίσεις“, δήλωσε. 

Αναφέρθηκε επίσης στο κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι είναι μελετημένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό. 

“Το τελευταίο που πρόκειται να κάνω, φίλες και φίλοι, είναι να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας τάξω πράγματα τα οποία ξέρω ότι δεν μπορούν να γίνουν. Έχω επενδύσει στην πολιτική αξιοπιστία. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω από τη συμφωνία αλήθειας την οποία έχουμε υπογράψει”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Υποστήριξε επομένως ότι: “Η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Έχουμε αξιοπιστία, διότι αυτά τα οποία σας είπαμε προεκλογικά τα κάναμε. Και έχουμε και την εμπειρία μιας δοκιμασμένης κυβέρνησης. Τέσσερα χρόνια περάσαμε από πολλά, όπως σας είπα.  Κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή. Και μια χώρα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.” 

“Άρες μάρες κουκουνάρες, αυτά που τάζει ο Τσίπρας” 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι απέναντι του έχει “ένα κόμμα και έναν αρχηγό ο οποίος πάνω στην πρεμούρα του να ακουστεί ευχάριστος στους πολίτες, πήρε το προεκλογικό του πρόγραμμα το οποίο είχε εξαγγείλει και το οποίο στοίχιζε 45 δισεκατομμύρια και πρόσθεσε καμιά τριανταριά δισεκατομμύρια ακόμα, για να μας πει ότι θα κάνει τι ακριβώς; Θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα;  Θα ξαναοδηγήσει τη χώρα σε νέα μνημόνια; Ποιος μπορεί να πιστέψει πραγματικά σήμερα ότι η ελληνική οικονομία αντέχει ένα πρόγραμμα 70 δισεκατομμυρίων; Γιατί τόσα στοιχίζουν όλα αυτά τα οποία σας τάζει ο κ.Τσίπρας. «Άρες – μάρες κουκουνάρες», απαντώ εγώ.” 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη συνέχεια: “Εμείς μπορούμε να μιλήσουμε και για το παρόν και για το μέλλον της πατρίδας μας. Διότι γνωρίζουμε πολύ καλά πού θέλουμε να πάμε την Ελλάδα” και σχολίασε: 

“Κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να μιλήσουν για το παρελθόν, διότι θυμίζουν τις ημέρες του 2015 και τις αναζητήσεις που είχαν μαζί με τον κ. Βαρουφάκη και οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.”

“Δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά που λέει ο Τσίπρας” 

Εκτίμησε δε ότι στις εκλογές “θα είμαστε οι νικητές για να κλείσουμε επίσης κάθε χαραμάδα, κάθε πόρτα, κάθε παράθυρο σε ενδεχόμενες «πολιτικές τερατογενέσεις», που μπορούν να προκύψουν από κυβερνήσεις συνεργασίας χωρίς το πρώτο κόμμα.” 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης: “Ακούω τον κ. Τσίπρα να λέει ότι: «δεν με ενδιαφέρει να κάνω κυβέρνηση ηττημένων». Δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει. Εάν τα κουκιά έβγαιναν, κάλλιστα θα μπορούσαν να συνασπιστούν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη και της «Δήμητρας», με την ανοχή του ΚΚΕ.” 

“Ο ΦΠΑ μπορεί κάποια στιγμή να μειωθεί”

Ο πρωθυπουργός όμως απολογήθηκε και σε μία γυναίκα που τον κάλεσε να μειώσει τον ΦΠΑ. 

“Ο ΦΠΑ μπορεί κάποια στιγμή να μειωθεί, μόνο όμως όταν είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν τινάζει στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης. 

Επικαλέστηκε ότι χώρες οι οποίες δοκίμασαν να μειώσουν τον ΦΠΑ για να συγκρατήσουν τις τιμές -όπως η Ισπανία- διαπίστωσαν ότι καμία επίπτωση δεν είχε στον πληθωρισμό επειδή πολύ απλά τα χρήματα έμειναν στους παραγωγούς και στην ίδια την παραγωγική αλυσίδα.

“Δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι η μείωση του ΦΠΑ έχει αποτέλεσμα στις τελικές τιμές. Γι’ αυτό και δεν την επιλέξαμε”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Εκτίμησε πάντως ότι: “Τα χειρότερα ως προς τον πληθωρισμό τα έχουμε δει πίσω.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα