Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Ιρανού που ενδεχομένως συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Ιρανού που ενδεχομένως συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
Eurokinissi

Πρόκειται για την δολοφονία ενός Ιρανού που έγινε στις 16 Αυγούστου 2020 στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας 30χρονου Ιρανού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Ιρακινοί, ηλικίας 39 και 53 ετών, ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για εμπλοκή του σε υπόθεση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την διενεργούμενη έρευνα ο 33χρονος, απογευματινές ώρες στις 15 Αυγούστου 2020, είχε μεταβεί από κοινού με τους φερόμενους ως δράστες, με τους οποίους διατηρούσε φιλικές σχέσεις, σε περιοχή της Χαλκιδικής και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής στους οικείους του.

Από τη συνδυαστική μελέτη, την ανταλλαγή – συλλογή πληροφοριών με αλλοδαπές αστυνομικές υπηρεσίες μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τη διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων ταυτοποιήθηκαν τα ανωτέρω άτομα ως οι δράστες της ανθρωποκτονίας, που έγινε στις 16 Αυγούστου 2020 στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών.

Η σορός του θύματος είχε βρεθεί ακέφαλη και χωρίς χέρια, όταν όμως εντοπίστηκε μέρος του κρανίου με ανασύσταση των οστών προέκυψαν τρύπες από σφαίρες, απόλυτα συμβατές με διαμέτρημα από δύο κάλυκες που είχαν βρεθεί στο σημείο.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ο 39χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τον 53χρονο, ο οποίος είχε ήδη διαφύγει στη χώρα καταγωγής του, εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης και αναζητείται.

Τα κίνητρα της δολοφονίας

Το θύμα διέμενε στη χώρα μας με την εν διαστάσει σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, περίπου τρία χρόνια. Παράλληλα όμως διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με μία γυναίκα Κουρδικής καταγωγής, η οποία διέμενε μόνιμα στο Βέλγιο, μία σχέση με την οποία οι συγγενείς της τάσσονταν εντελώς εναντίον και είχαν απειλήσει ευθέως με την ζωή του το θύμα, χωρίς ωστόσο να προκύψει στην πορεία εμπλοκή τους με την υπόθεση.

Το θύμα επίσης θεωρήθηκε από τις Αρχές πως διακινούσε αλλοδαπούς, καθώς προέκυψε πως έπαιζε συχνά μεγάλα χρηματικά ποσά σε καταστήματα OPAP PLAY και στο καζίνο Θεσσαλονίκης, χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν αυτά τα έσοδα από κάπου. Τα μοναδικά πρόσωπα που διατηρούσε φιλικές σχέσεις, ήταν οι δράστες οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση αλλοδαπών, πράξεις για τις οποίες ο ένας εξ αυτών συνελήφθη δύο μήνες μετά την δολοφονία και προφυλακίστηκε.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δράστες με το θύμα μετέβησαν απόγευμα της 15ης Αυγούστου σε ταβέρνα στις Καλύβες Χαλκιδικής και έπειτα επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη.

Μετά από αυτό, χάνονται τα ίχνη του θύματος ενώ τα στίγματα κινητής τηλεφωνίας, τοποθετούσαν τους δράστες στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του θύματος.

Αμέσως μετά την δολοφονία, οι δράστες αφαίρεσαν το κινητό του θύματος και μετέβησαν στην Λητή Θεσσαλονίκης όπου έμεναν. Την επόμενη ημέρα κιόλας ο ένας εκ των δραστών έπαψε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του και ο δεύτερος αποχώρησε για το Ιράκ, χωρίς από τότε να επιστρέψει στην χώρα μας. Από τις Αρχές, με δεδομένα όλα αυτά τα στοιχεία, πιθανότερο κίνητρο της δολοφονίας θεωρείται το ξεκαθάρισμα μεταξύ τους, σε σχέση με την δραστηριοποίησή τους στην διακίνηση αλλοδαπών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα