Τι φέρνει το deal Viva Wallet-JP Morgan

Τι φέρνει το deal Viva Wallet-JP Morgan
JP Morgan istock

Το πλάνο διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης (Share Option Plan) στους εργαζομένους και στα στελέχη της Viva Wallet είναι βασικός παράγοντας για την ταχεία ανάπτυξη του Οργανισμού.

Σημαντικές προοπτικές ανοίγουν στη χώρα για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου Τεχνολογίας Πληροφορικής Επικοινωνίας, με αιχμή τις ψηφιακές πληρωμές μετά την απόκτηση του 48,5% της Viva Wallet από τη JP Morgan, που ανακοινώθηκε χθες.

Να σημειωθεί ότι το κλείσιμο της συναλλαγής από την πλευρά του αμερικανικού χρηματοοικονομικού κολοσσού, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022, ενισχύει, όως αναφέρεται, την δέσμευση της τράπεζας στον ευρωπαϊκό κλάδο ηλεκτρονικών πληρωμών όπως και στην Ελλάδα και το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα τεχνολογίας που διαθέτει η χώρα μας.

Σημειώνεται πως η αμερικανική τράπεζα είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι θα προχωρήσει στη λειτουργία ενός νέου γραφείου στην Αθήνα με στόχο να στεγάσει ένα νέο Κέντρο Καινοτομίας Πληρωμών (Payments Innovation Lab) το οποίο θα στελεχωθεί αρχικά με 50 άτομα.

Όπως σημειώνει η αμερικανική εταιρεία, «η ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής ενισχύει τη δέσμευση της J.P. Morgan προς τους Ευρωπαίους πελάτες της στον τομέα των πληρωμών, καθώς και προς την Ελλάδα και το ακμάζον οικοσύστημα τεχνολογίας και πληρωμών στη χώρα». Υπενθυμίζει δε ότι τον Νοέμβριο, η J.P. Morgan ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο εργαστήριο καινοτομίας πληρωμών στην Αθήνα, ως έδρα έρευνας και ανάπτυξης για τον τομέα πληρωμών της.

JPMorgan: Στρατηγική επένδυση στην Αθήνα

«Ο τομέας Πληρωμών της J.P. Morgan – ο οποίος συνδυάζει τις δυνατότητες εταιρικών ταμειακών υπηρεσιών, χρηματοδότησης εμπορίου, καρτών και εμπορικών υπηρεσιών – παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πληρωμών σε πελάτες σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Δραστηριοποιούμενη στην αιχμή της καινοτομίας στις πληρωμές, η J.P. Morgan επικεντρώνεται στο να βοηθήσει τις εταιρείες όλων των μεγεθών να επιτύχουν σε μια εποχή ψηφιακού μετασχηματισμού και εξελισσόμενων προσδοκιών των πελατών», προστίθεται.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώνουμε αυτή τη σημαντική στρατηγική επένδυση για την εταιρεία», δήλωσε σχετικά ο Τάκης Γεωργακόπουλος, επικεφαλής πληρωμών της JP Morgan παγκοσμίως. «Πιστεύουμε ότι ο ευρωπαϊκός χώρος των πληρωμών αποτελεί σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Με την ισχυρή της πλατφόρμα και τις ικανότητες απόκτησης εμπόρων σε όλα τα κανάλια, η Viva Wallet είναι έτοιμη να αξιοποιήσει την ηγετική της θέση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μέρος του ταξιδιού τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Viva Wallet, sτο πλαίσιο της sυναλλαγής, η JP Morgan μετατρέπει, επίσης, το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο της Viva Wallet, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εκμηδενίζει το δανεισμό της. Παράλληλα, η Viva Wallet αυξάνει το κεφάλαιό της κατά 100 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύφθηκε από τη JP Morgan.

Να σημειωθεί ότι το πλάνο διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης (Share Option Plan) στους εργαζομένους και στα στελέχη της Viva Wallet παραμένει βασικός παράγοντας για την ταχεία ανάπτυξη του Οργανισμού. 35.000 μετοχές αξίας 50 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν σε 200 στελέχη της Viva Wallet – “intrapreneurs”-, αντικατοπτρίζοντας την ουσιαστική συμβολή και την προσήλωσή τους στους στόχους της εταιρείας.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα Share Option Plans που έχουν εφαρμοστεί στον επιχειρηματικό κόσμο. Τόσο τα υφιστάμενα όσο και τα μελλοντικά στελέχη και εργαζόμενοι της Viva Wallet θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στο νέο πλάνο διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης, εξασφαλίζοντας για την εταιρεία την προσέλκυση νέων στελεχών από ολόκληρη την Ευρώπη, που θα μοιράζονται το όραμα και τις αξίες της Viva Wallet», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται η Viva Wallet, που αποτελεί μια cloud-based neobank, αναπτύσσει τεχνολογίες αιχμής, έχοντας τοπικά υποκαταστήματα σε 24 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ εξυπηρετεί marketplaces, σε όλη την Ευρώπη, την ώρα μάλιστα, που τρέχει η εφαρμογή του EU Digital Services Act, που φέρνει ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης της βιομηχανίας πληρωμών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα