Μια ελληνική εταιρεία πιστοποιεί από ταξιτζήδες στο Λονδίνο μέχρι γιατρούς στην Κούβα

Μια ελληνική εταιρεία πιστοποιεί από ταξιτζήδες στο Λονδίνο μέχρι γιατρούς στην Κούβα
Ταξί στο Λονδίνο istockphoto

Στόχο την αποτίμηση 10 δισεκ. στερλινών βάζει για την επόμενη πενταετία η PeopleCert, εταιρεία που ίδρυσε το 2000 ο εκ Κωνταντινουπόλεως Βύρων Νικολαΐδης.

Εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες ανά τον πλανήτη, από τους γιατρούς στην Κούβα, μέχρι οδηγούς ταξί στο Λονδίνο, πιστοποιεί η PeopleCert, μια εταιρεία, που συνεργαζόμενη με διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, προσφέρει εξετάσεις πιστοποίησης, αλλά κι ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στους τομείς της πληροφορικής, της ψηφιακής μετάβασης (ΙT & Digital Transformation, Project Management, Business) και Γλωσσομάθειας.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει το ITIL® και το PRINCE2® – δύο από τα πιο παγκοσμίως αναγνωρισμένα πλαίσια που προστατεύονται από IP (IP-protected frameworks), τα οποία αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια περίοδο 30 ετών – καθώς και τις πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας LanguageCert®.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της είναι, είναι, δε. προσβάσιμο σε 200 χώρες, 50.000 εταιρείες (μεταξύ των οποίων το 87% των εταιριών του Fortune 500) και σε 800 κυβερνητικούς οργανισμούς μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου 2.500 Διαπιστευμένων Οργανισμών Εκπαίδευσης και 30.000 εξεταστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω της βραβευμένης λύσης Online Proctoring της PeopleCert.

Να σημειωθεί ότι τα θεμέλια για τη δυναμική ανάπτυξη της PeopleCert μπήκαν το 2012 όταν άρχισε να δραστηριοποιείται διεθνώς δημιουργώντας με τις δικές της δυνάμεις -in house – την πρωτοποριακή τεχνολογία Online Proctoring (εξετάσεις από απόσταση με τηλε-επιτήρηση) και άλλες ψηφιακές εφαρμογές Μάλιστα, όπως αναφέρεται από την εταιρεία, με το λανσάρισμα του OLP αρχές του 2012, η PeopleCert ακολουθεί τη ενδεδειγμένη διαδρομή ανάπτυξης μιας εταιρείας τεχνολογικής καινοτομίας.

“Οι τέσσερις αξίες μας είναι η ποιότητα, η καινοτομία, το πάθος και η ακεραιότητα, να κάνουμε το σωστό όταν οι άλλοι δε μας βλέπουν” ανέφερε, μιλώντας στα ΜΜΕ πριν λίγες μέρες ο Βύρων Νικολαΐδης, κατά την παρουσίαση των νέων γραφείων της εταιρείας στο Λονδίνο.

Να σημειωθεί ότι η νεοφυής επιχείρηση – start up – με αποτίμηση άνω του 1 δισεκ. απασχολεί1150 εργαζόμενούς της, έχοντας γραφεία, πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, σε Αθήνα και Λευκωσία.

Ήδη, δε, ξεπερνά τα 2,9 δισεκ η αποτίμηση της PeopleCert με βάση εκτιμήσεις της αγοράς, που “πατούν” σε αξιολογήσεις πολλαπλασιαστών επί των υφιστάμενων κερδών και των ρυθμών ανάπτυξης. Ουσιαστικά η εταιρεία, που ήδη έχει εκδώσει ένα ομόλογο ύψους 300 εκ. ευρώ βάζει “πλώρη” για να ξεπεράσει σε αποτίμηση τα 10 δισεκ.,¨την επόμενη 5ετία ενώ ήδη “βλέπει” νέους πυλώνες στην εν γένει δράση της να εμπλουτίζουν το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της και βέβαια να “αυγατίζουν” το ταμείο της.

Στα σχέδια του Ιδρυτή της και CEO Βύρωνα Νικολαΐδη περιλαμβάνονται εξαγορές πολύ σημαντικών εταιρειών στην παγκόσμια αγορά της πιστοποίησης οργανισμών, που είναι μια από τις βασικές δραστηριότητες της εταιρείας PeopleCert.

Τα μεγέθη

Συγκεκριμένα η εταιρεία εμφανίζει ετησίως, κατά την τελευταία δεκαετία, σταθερά ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε ποσοστό περίπου 40%. Μάλιστα σημείωσε τη χρονιά που πέρασε (με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου) ιστορικά επίπεδα αύξησης όλων των μεγεθών της. Καταγράφει, δε, σε στερλίνες όπου ενοποιημένα πλέον αποτιμώνται τα μεγέθη της:

-Αύξηση κύκλου εργασιών 40,7%, σε σχέση με το εννεάμηνο του 2021,

-περίπου στα £81 εκ.

-Κέρδη προ Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA £53,7 εκ.)

Μάλιστα, το εννεάμηνο του 2022 ήταν ιστορικά το καλύτερο σε έσοδα και σε όγκο εξετάσεων, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες δραστηριοτήτων της.

Επίσης, η πρόβλεψη που έχει καταθέσει στον προϋπολογισμό για το 2022 είναι για τζίρο στα 111.7 εκατ. στερλίνες, από 29,8 εκατ, το 2021, με τους οίκους, που παρακολουθούν τις αποδόσεις του ομολόγου και την ίδια την εταιρεία, δηλαδή, τις Fitch, S&P, Moody’s να βλέπουν τις πωλήσεις στα 100-120 εκ. Η., δε, εκτίμηση κερδών EBITDA στον προϋπολογισμό είναι για 74, 1 εκατ. το 2022 από 29,8 εκατ. το 2021 (στερλίνες).

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία τον Ιούλιο του 2021 ολοκλήρωσε την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας Axelos έναντι τιμήματος 450 εκατ. ευρώ, κάτι που αποτέλεσε σημείο καμπής στην εν γένει πορεία της.

Η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί την μεγαλύτερη που πραγματοποίησε στο εξωτερικό ελληνική ιδιωτική εταιρεία και η μεγαλύτερη των τελευταίων 15 χρόνων, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της People Cert Βύρων Νικολαΐδης.

Σήμερα, κατά τον ίδιο, στρατηγικός στόχος της διοίκησής της είναι ο πολλαπλασιασμός του μεγέθους αυτού κατά τα επόμενα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό επενδυτικό fund FTV Capital ελέγχει το 20% της People Cert, έχοντας επενδύσει ποσό της τάξεως των 170 εκατ. ευρώ στην εταιρεία, η οποία προχώρησε το καλοκαίρι του 2021 στην έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5,25% και λήξη το 2026. Να σημειωθεί ότι το επενδυτικό σχήμα FTV Capital αποτελεί ένα fund που δραστηριοποιείται παγκοσμίως και διαχειρίζεται περίπου 7 δισεκ. aum (assets under management). Βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα 25 μεγαλύτερα funds με σημαντικές επενδύσεις σε κεφάλαια ανάπτυξης κάθε χρόνο

“Είχαμε όλα αυτά τα χρόνια μηδενικό δανεισμό. Για πρώτη φορά δανειστήκαμε με το ομόλογο 300 εκ, με καλούς όρους, καθώς το επιτόκιο κατέβηκε στο 3,43% με βάση επίσημη ενημέρωση” τόνισε ο κ. Νικολαϊδης παρουσιάζοντας τα νέα γραφεία της εταιρείας στην εμβληματική Sloane Street στο Knightsbridge της Βρετανικής πρωτεύουσας.

“Είμαστε κερδοφόροι από την πρώτη χρονιά. Διενεργούμε εξετάσεις παγκοσμίως έχοντας τη λειτουργική μας βάση στην Ελλάδα. Και πλέον είναι δύσκολο να βρούμε εργαζόμενους στην Ελλάδα” τόνισε ο κ. Νικολαϊδης και προσέθεσε:

“Σήμερα διενεργούμε περισσότερες από 1 εκατ. εξετάσεις σε 200 χώρες” συμπλήρωσε λέγοντας ότι “από εκεί που ήμασταν οργανισμός για εξετάσεις για λογαριασμό τρίτων, σήμερα δημιουργούμε best practices frameworks και πιστοποιήσεις και βελτιώνουμε τις ζωές και καριέρες.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα