Κίνα: Το αστείο κωμικού που του κόστισε 2 εκατ. δολάρια

Κίνα: Το αστείο κωμικού που του κόστισε 2 εκατ. δολάρια
Κινεζικός στρατός AP

Πρόστιμο "μαμούθ" επιβλήθηκε σε εταιρεία ψυχαγωγίας, λόγω ενός αστείου που είπε κωμικός για τον κινεζικό στρατό και οι αρχές... δεν γέλασαν καθόλου.

Ούτε ο ίδιος ο κωμικός τελικά δεν γέλασε με το αστείο του για τον κινεζικό στρατό, μετά το πρόστιμο 2 εκατ. δολαριών που του επβλήθηκε.

Ο stand-up κωμικός, Λι Χαοσί, κατά τη διάρκεια παράστασής του χρησιμοποίησε μια φράση που σχετίζεται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA).

Το αστείο του αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον των κινεζικών αρχών, οι αντιδράσεις των οποίων αυξάνονταν συνεχώς, με τον κωμικό να αναγκάζεται να ακυρώσει όλες τις παραστάσεις του, ενώ η εταιρεία ψυχαγωγίας που τον εκπροσωπεί ζήτησε συγγνώμη.

Οι αρχές κατηγόρησαν τον Λι ότι “προσέβαλε σοβαρά” τον στρατό και προκάλεσε κακό κοινωνικό αντίκτυπο”.

Σύμφωνα με το CNN, το Δημοτικό Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Πεκίνου δήλωσε ότι σε μια θυγατρική της εταιρείας θα επιβληθεί πρόστιμο 1,91 εκατομμυρίων δολαρίων και θα στερηθούν 189.000 δολάρια σε ‘παράνομα κέρδη’ – μια προφανής αναφορά στις δύο ζωντανές συναυλίες του Λι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, διέταξαν την επ’ αόριστον αναστολή της λειτουργίας της εταιρείας.

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε καμία εταιρεία ή άτομο να συκοφαντεί άσκοπα την ένδοξη εικόνα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού σε μια σκηνή στην [κινεζική] πρωτεύουσα, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να πληγωθούν τα βαθιά αισθήματα του λαού για τους στρατιώτες και ποτέ να μην επιτρέψουμε σοβαρά θέματα. μετατράπηκε σε ψυχαγωγία”, είπε η πολιτιστική αρχή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα