Καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή
Συννεφιά ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά την Παρασκευή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα πιθανόν έντονα στο ανατολικό Αιγαίο
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στα πελάγη

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Παρασκευή στη δυτική, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου) θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα: Στις 18/11/1899 βραδινή καταιγίδα πλήττει την Αττική με θύματα και πλημμύρες, σε 100mm υπολογίστηκε το ύψος βροχής μέσα στη νύχτα. — Το 1955 έληξε η τριήμερη κακοκαιρία που προκάλεσε πλημμύρες στην Αθήνα ενώ από ανεμοστρόβιλο σκοτώθηκε ένας άνθρωπος στη Σαλαμίνα και ένα σπίτι σαρώθηκε.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα